Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin yaz tatillerini geçirmek için Türkiye’ye gelmeye başlamasıyla birlikte Kapıkule Sınır Kapısı’nda hazırlıklar tamamlanmaya başlandı.

 

Alınan bilgide ‘Kapıkule’de yaz tatilini geçirmek için Türkiye’ye gelen Küçük araçların sayısında  artışların görülmekte olduğu belirtiliyor.. Yetkililer’Bu artışın gurbetçi vatandaşlarımızın yaz tatillerini Türkiye’de geçirmek için yurda giriş yapmaya başlamaları ile birlikte her geçen gün daha artacağını ‘söylediler..

Yetkililer’ ‘Çalıştıkları iş yerlerinden erken izin alan bazı Avrupalı Türkler’in ise aralıklarla Kapıkule Sınır Kapısı’nda Türkiye’ye giriş yapmaya başladığını’ belirtiler.

Diğer yandan ‘ Kapıkule sınır kapısında hazırlıklar tamamlanmaya başlandı.Türkiye’de Tatillerini geçrimek için yola çıkan Avrupalı Türkler’in rahat ve hızlı bir şekilde yurd’a giriş yapmalarını sağlamak için ‘ APD (Aktif Peron Değerlendirme)’ uygulamasına başlandı.Uygulama yoğunluğun yaşandığı anlarda  vatandaşların en kısa zamanda geçiş işlemlerinin tamamlanmasını sağlıyor.

Ancak’ Yetkililer ‘ Bulgaristan – Türkiye sınırındaki KAPITAN ANDREEVO Gümrük kapısındaki inşaatnedeniyle yaşanabilcek yoğunluğa dikkat çekerek,diğer sınır kapılarının kullanılmasının daha avantajlı olacağını söylediler.

 

Edirne/Silayolu.com

Sitemizde yayınlanan haberlerin kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır.