Sırbistan’da 250 km hızla radara yakalanan Mustafa Çalış, çıkarıldığı mahkeme tarafından bin euro para, 8 ay bu ülkede araç kullanamama cezasına mahkum edildi

 BAŞKENT Berlin’den Kayseri’ye giden Mustafa Çalış, Sırbistan’da SABAH’ın Sıla Yolu hizmet istasyonuna 20 km kala 250 km/s hızla radara yakalanınca bin euro para cezasına çarptırıldı. Aracıyla hızlı gittiği sırada arkadan sivil başka bir aracın kendisini sıkıştırdığını belirten Mustafa Çalış, “Meğer bu aracın içindekiler sivil polislermiş. Ben süratliydim. Ancak onların sıkıştırılmasıyla daha da süratlendim. Kendimi biraz tuzağa düşürülmüş hissediyorum. Cezamı ödeyip, Türkiye’ye devam edeceğim” dedi.

TÜRKÇE BİLMEYEN TÜRK TERCÜMAN

SIRBİSTAN’IN Velika Plana kasabası yakınlarında polis tarafından durdurulan ve pasaportuna el konulup mahkemeye çıkarılan Çalış, mahkemedeki Türkçe tercüme yapmaya çalışan kişiyle bir türlü anlaşamadığını belirterek, “Tercümanın Türkçe bir iki kelimeden başka bildiği yoktu. Çok zorlandım. Cumartesi günü öğleden sonra cezam kesinleştiği için Pazartesi gününe kadar Sırbistan”da kalmak zorunda kaldım. Karakol dışında 6 saat beni bekleyen eşim Hatice ve kızım İnci zor anlar yaşadı” dedi.

“BÜYÜK ŞOK YAŞADIK”

Mahkeme sonrası büyük şok yaşadıklarını belirten Mustafa Çalış, “Ancak daha sonra bunda da bir hayır vardır dedik. Daha kötü olabilirdi. Kaza yapabilirdik. Eşime bana verdiği destek için teşekkür ediyorum. 8 ay Sırbistan’da araç kullanamama cezası da aldım” diye konuştu.

Sabah