Kayseri yöresel lezzetlerinden olan sucuk ve pastırmada gurbetçi bereketi yaşanıyor.

İzinlerini anavatanlarında geçirmek isteyen gurbetçilerin izin dönüşü, sucuk ve pastırmayı yaşadıkları ülkeye götürmek istemeleri sebebi ile Kadınlar Çarşısı’nda yoğunluk meydana geldi. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış konu ile alakalı, ‘’Temmuz ve Ağustos aylarında gurbetçi vatandaşların gelmesi ile üretim kapasitesinde %50 artış meydana geldi. Bu artış, sucuk ve pastırma satan işletmelere de yansıdı’’ dedi.

Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelerek tatillerini memleketlerinde geçiren gurbetçiler, yaşadıkları ülkelere dönmeye başladılar. Gurbetçiler, kentin yöresel lezzetlerinden olan sucuk ve pastırmaya yoğun ilgi gösterdi. Sucuk ve pastırmaları Kadınlar Çarşısı’ndan alıp vakumlattıran gurbetçiler, talepleri ile esnafın yüzünü güldürdü.

Bağlamış; ‘’ Buradan gurbetçilerimize ülkemiz adına teşekkür etmek istiyorum. Çünkü ülkemize olağanüstü ekonomik katkıda bulunuyorlar. Bundan Kayseri de nasibini alıyor. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında pastırma ve sucuk üreticilerimizi üretmiş oldukları mamulleri yaklaşık 2 katına çıkarttılar. Normal üretimin dışında üretim yapmaya başladılar. Perakende satışlarında da gurbetçilerimiz şehrimiz adına olağanüstü katkıda bulundular. 2 yıldır salgın süreci hali var.  Gurbetçilerimiz gelemiyordu ancak nerede ise 2 yılın acısını çıkartmış durumdayız. Hem şehrimize hem de ülkemize gelen gurbetçilerimiz olağanüstü ekonomik katkıda bulundu’’ dedi.

Hazırlattığı ürünleri Almanya’ya götüreceğini söyleyen Ahmet Yıldırım, ülkeye her geldiklerinde pastırma ve sucuğu aldığını, Türkiye’deki tat ile kalitenin orada bulunmasının çok zor olduğunu söyledi.