Ordu’ya gezmeye gittikten sonra yoğun sis nedeni ile yolunu kaybeden 32 yaşındaki gurbetçi Zafer Altunay, 3 gün sonra ormanda aracının içerisinde bulundu. Sağlık durumu iyi olan gurbetçinin Ukrayna’dan geldiği, telefonunun şarjının ise bittiği için kimse ile iletişim kuramadığı belirtildi.

12 Ağustos günü meydana gelen olayda, Ukrayna’da yaşayan gurbetçi Altunay, babaannesinin vefatı üzerine memleketi Ordu’ya geldi ve cenazenin ardından yaylayı gezmek üzere evden aracı ile ayrıldı. Yakınlarının haber alamaması üzerine, durumdan şüphelenildi ve jandarmaya haber verildi. Jandarma ekiplerine destek olmak üzere gelen vatandaşlar ile birlikte 60 kişilik ekip, 3 gün boyunca Altunay’ı aradı ancak herhangi bir ize rastlamadı. 3 günün ardından bu sabah saatlerinde Madala Obası’nda ormanda aracının içinde gurbetçiye ulaşıldı. Yoğun sis sebebi ile yolunu kaybeden gurbetçi, şarjının bitmesi ile yakınlarına ulaşamadığını belirtti. 3 gün boyunca aracında kalan Altunay’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Ordu Valiliği ise konu ile alakalı olarak; ‘’ Kabadüz-Çambaşı Madala Obası’nda aracı ile seyir halindeyken haber alınmayan Zafer Altunay’ın aracı, ormanda çamura sağlanmış halde bulundu, sağlık durumu iyi’’ denildi.

Zafer Altunay’ın yakını Nidai Angın ise, ‘’ Yeğenim bir hafta önce vefat eden annemin cenazesi için Ukrayna’dan gelmişti. Gezmek için aracı ile birlikte Çambaşı Yaylası’na gitti ve havaların yağışlı olması sebebi ile aniden bastıran sisten dolayı ormanlık alanda yolu şaşırmış. Aracı ile çamura sağlanmış, korkudan aracın içinden çıkamamış. Arabasında badem, fındık varmış onları yiyip ayakta kalmış. Bu sabah sis çekilince çobanlar tarafından aracın içinde bulundu ve çobanlar sayesinde yakınlarına haber verildi. Ayrıca bu sabah Ukrayna’ya dönecekti. Uçak biletini almıştı, uçağını kaçırmış oldu. Artık canlı buluruz diye umudumuz yoktu, sağ bulundu çok mutluyuz’’ dedi.