Avusturyalı Gurbetçi vatantaş, Bütün birikimini depremzedelere veren Rüştü amcayı umreye gönderecek.

Avusturya’da yaşayan gurbetçi bir aile, umre için biriktirdiği parayı depremzedelere bağışlayan Rüştü amcayı umreye göndermek için acentenin hesabına parayı gönderdi.

75 yaşındaki Rüştü Güneş, umre için biriktirdiği 26 bin 500 lirayı, asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde kullanılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlamıştı. Bu anlamlı bağışı haberlerde gören aslen Kırıkkale’li olup uzun süredir Avusturya’da yaşayan isminin açıklanmamasını isteyen bir ailenin çocukları Zeynep ve Yavuz anlamlı bağıştan çok duygulandıklarını belirterek kumbaradaki birikimleriyle Rüştü Güneş’i umreye göndermek istediklerini aileyle paylaştılar.

Para umre acentesinin hesabına geçti

Aile büyükleri de hemen Taraklı ilçe Müftülüğünü arayarak yetkililere konuyu ilettiler. 75 yaşındaki Rüştü amcanın yapılan teklife sıcak bakmamasına rağmen ailenin ısrarı üzerine teklifi kabul ettiği öğrenildi. Para umre acentesinin hesabına geçti. Rüştü amcanın teklifi kabul etmesinden sonra Zeynep ve Yavuz isimli gençler parayı umre acentesinin hesabına gönderdikleri öğrenildi.

Kaynak ve Foto:www.arti33.com