Türkiye’de tatillerini geçirdikten sonra Fransa’ya dönüş yoluna geçen 4 kişilik gurbetçi aile  Hırvatistan'da 3 karton sigara nedeni ile cezaya tabi tutuldu.

 Sırbistan-Hırvatistan sınırında Hırvatistan’a girişte gümrük yetkilileri tarafından detaylı aramaya tabi tutulan ailenin içerisinde bulunduğu otomobilde tespit edilen 3 karton sigara için aileye 2.200 Avro ceza kesildi.

 Yaşadıklarını Silayolu.com. editörü İbrahim Yırtmaz’a anlatan anne :” Kesilen cezayı ödemekle yükümlü olduğumuzun farkındaydık ve ödeyeceğimizi de söyledik.Fakat bize uygulanan tavır ve söylemler hiç hoş değildi.Çok sert davrandılar ve yaklaşık 12 saat sınırda bizi beklettiler. Hiçbir şey dinlemediler bize çok katı davrandılar. Pasaportlarımızı aldılar ve bize bu cezayı ödememizi söylediler 3 karton sigaranın karşılığı olarak 2.200 Avro'yu ödedikten sonra sigaraları da aldılar ve bu şekilde bizim geçişimize izin verdiler” diye aktardı.

 2 Paket Hakkınız Var

Türkiye’den Avrupa’ya karayolu ile seyahat eden 18 yaş ve üzeri bireylerin baraberinde 2 paket (40 Adet) sigara bulundurabileceklerini hatırlatmak isteriz.

Haber ve Fotoğraf: Silayolu.com

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak belirtmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.