Arabasıyla Vatanına giden Gurbetçilerimizin yaşadığı en temel sorun olan Gümrüklerde beklemeye artık son!

 

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tarama Ağı Projesi’ ile yapay zeka teknolojileri yakın zamanda devreye girecek. gümrüklerde kaçakçılığın önlenmesinde, kayıt dışılığın azaltılmasında etkinliği artırmak için yüksek teknoloji yatırım ve projelerine bir yenisini daha ekleyeceklerini duyurdu. Bakan Pekcan, “Tamamı yerli ve milli kaynaklarımızla geliştirilecek Tarama Ağı Projesi’ile yapay zeka teknolojileri kullanılarak araç veya yükün içerisindeki yasadışı suç ve tehdit unsurları otomatik olarak belirlenebilecek.” dedi.

Komşu ülke gümrük idareleriyle’de veri paylaşımı da sağlanacak X-ray sistemlerinde üretilen veri ve bilginin komşu ülke gümrük idareleriyle veri paylaşımı da sağlanarak, aynı aracın sınır geçişlerinde mükerrer taranmasının önüne geçilecek ve hızlı bir lojistik geçiş koridoru kurulmuş olacak” açıklamasında bulundu.

Gurbetcileri sevindiren bu haber eğer gerçekleşirse, Avrupa’nın değişik Ülkelerinden Arabasıyla silayoluna cikanlar artık tek bir gümrükte tarandımı diğer gümrüklerde bekleme yapmadan devam edebilecek.