Yunanistan’a girişte serbest olarak sokulabilecek ve çıkışta götürülebilecek döviz miktarı 10.000.-Avro veya karşılığı dövizdir. Bu meblağı aşan miktarın gümrük makamlarına beyan edilmesi gerekmektedir.

 

AB ülkelerinden Yunanistan’a yolcu beraberinde getirilen eşyalar konusunda bir sınırlama bulunmamaktadır. Ancak, Yunanistan’ın giriş yapılan ilk AB ülkesi olması halinde, kişisel kullanım amacı dışında ülkeye sokulduğu izlenimi uyandıran ve değeri 200 Avro’yu aşan eşyalardan gümrük vergisi alınmaktadır. Bu sınır, 15 yaş altındaki kişiler için 100 Avro’dur. Kişi başına 1 litre alkollü içki ile 1 karton sigara gümrüğe tabi değildir.

Ateşli silahlar, patlayıcı ve silah yapımında kullanılan kimyevi maddeler ile uyuşturucu maddelerin ülkeye sokulması yasaktır. Av tüfeği ithali, tüfeğin ülke mevzuatına uygun olarak iktisap edildiğine dair belge ibrazı halinde kabul edilebilmektedir. Bu kurallar, transit geçişler için de geçerlidir. AB ülkelerinden Yunanistan’a sokulmak istenen ev hayvanları için, gelinen ülkenin yetkili veteriner makamlarınca düzenlenmiş ve kuduz dahil, yaptırılan aşıları gösteren aşı defteri gerekmektedir.

AB haricindeki ülkelerden ve ülkemizden Yunanistan’a sokulacak kedi ve köpekler için aşı defterinin yanı sıra, kuduz aşısı tarihinden 30 gün sonra yapılacak kuduz testinin sonucunu gösterir belge istenmektedir. Ayrıca, kedi ve köpeklerin hangi ülkeden geldiğine bakılmaksızın mikroçip taşıması ve 7 aydan küçük olmaması gerekmektedir. Kuş türlerinin (papağan dahil) Yunanistan’a sokulması ise kuş gribi salgınından sonra yasaklanmıştır.