Vatandaşlarımızın seyahate başlamadan önce kendileri ve beraberinde yolculuk eden kişilerin pasaportlarının geçerlilik sürelerini kontrol etmeleri önemli hususlardan biridir.

Aksi takdirde, Schengen ülkeleri sınırları içerisinde herhangi bir pasaport kontrolünden geçmeden seyahat eden vatandaşlarımız, bu ülke sınırlarından çıktıklarında pasaportlarının geçerlilik sürelerinin sona ermiş olması veya herhangi bir geçerli pasaportları bulunmaması nedeniyle sınırdan geri döndürülmekte ve yeni pasaport veya geçici pasaport/seyahat belgesi temin etmek zorunda kalmaktadırlar. Hırvatistan üzerinden seyahat edecek vatandaşlarımızın Schengen ülkelerindeki oturma izinlerinin veya çok girişli Schengen vizelerinin geçerlilik sürelerini de aynı şekilde kontrol etmelidirler. Aksi takdirde sınırdan geri dönüp vize temin etmeleri gereklidir.

Otoyol pulu (vinyet), Slovenya’daki otoyollara girmeden önce mutlaka satın alınmalı ve aracın camına görünür şekilde yapıştırılmalıdır. Bu pullar, Slovenya’ya giriş yapmadan önceki ülke benzin istasyonlarında da satılmaktadır.