
Bulgaristan’da hala otoyol olmayan bölümler var. Tek şeritli olan bu yolların durumu çok kötü.
Dar ve virajlı yollar nedeniyle “Sollama yasağı” olan bölümlerin sayısı da oldukça fazla.
Bulgaristan’da gece yolculuğu hala güvenli değil. Ayrıca ağır vasıtalar trafiğin akışını yavaşlatıyor. Bozuk yollarda araç kullanmak sürücüyü yoruyor. Sık sık da hatalı sollamalar yapılıyor. Bu nedenle çok dikkatli olmak gerekiyor. Sırbistan’dan gelip Bulgaristan’a giriş yaptıktan sonra tek şeritli bozuk yol başlıyor ve başkent Soyfa’ya kadar devam ediyor.
Bulgaristana girdikten sonra yaklaşık 50 km tek şerit yol,daha sonra Sofya’ya 15 km kala 2 şerit otoyol üzerinde yol alıyorsunuz, bu yol da bariyer yok ve bozuk değil.
Sofya’ girişinde cevre yol ayrımı geliyor, geçtiğimiz senelerde başlayan döner kavşak yol çalışmaları ve Köprü çalışmaları hala devam ediyor. Çalışmaların yaz sezonuna tamamlanması da mümkün görünmüyor. Bu yılda sezon da burda yapılan çalışmalar nedeniyle oldukca sıkıntılı gececeğini söyleyebiliriz.
Güney Cevre yolunu kullanın
Bu yıl yolcuların ya sofya merkezini takip etmeleri yada döner kavşaktan sağa yani güney cevre yolundan plovdiv istikametini takip etmelerini tavsiye ediyoruz. Bu yol oldukca düzgün bir yol. Kuzey Cevre yolu bu yıl da oldukca bozuk ve çukurlarla dolu.Sofya’dan sonra Autobahn başlıyor burda 50 kilometre sonra gelen tünelde dikkatli olmak gerekiyor. Polis hem giriş, hem de çıkışta hız kontrolü yapıyor. Otoyol Plovdiv (Filibe) sonrası sona eriyor. Bundan sonrası Harmanlı ya kadar yine tek şeritli yol. Harmanlıdan sonra ise Kapitan Andreevo Türkiye sınır kapısına kadar yeni Autobahn yapılmış durumda..Çoğu yerde bu şehirlerin dışında, İstanbul’un da adını tabelalarda görmek mümkün.
Haber. SilaYolu.com
1
2025 Türkiye – Almanya Arası Gümrük Limitleri
42655 kez okundu
2
Sıla Yolunda Feci Kaza: Baba ve Oğlu Hayatını Kaybetti.
33595 kez okundu
3
Türkiye’den gelen araçta 100 bin adet sigara yakalandı.
22589 kez okundu
4
Gurbetçi Vatandaş Sınır Kapısında Hayatını Kaybetti: “İnsan Hayatı Bu Kadar Ucuz Olamaz”.
22019 kez okundu
5
Türkiye’ye Giden Araç İçerisinde Beyan Edilmeyen 60 Bin Avro Yakalandı
21303 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.