Meclis Genel Kurulu’nda tasarının görüşmelerinin ardından ikinci okumada Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklikler kabul edildi. Yapılan değişikliklere göre işte yeni trafik cezaları.

Meclis Genel Kurulu’nda tasarının görüşmelerinin ardından ikinci okumada Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklikler kabul edildi. Değişikliklere göre yollarda otomobil yarışları düzenleyen veya bu tür yarışlara katılan sürücülerin 1 yıl araç sürmesi yasaklanacak ve 3 bin leva ceza kesilecek. İkinci kez aynı ihlali yapan sürücülerin ise 3 yıl araç sürmesi yasaklanacak ve 5 bin leva ceza kesilecek.

Kan alkol konsantrasyonu 0,5- 0,8 promil/gram düzeyinde iken araç kullandığı tespit edilen sürücülerin ehliyetine 6 ay süreliğine el konulacak. Eğer sürücünün kan alkol konsantrasyonu 0,8-1,2 promil/gram düzeyinde ise ehliyetine 1 yıl süreliğine el konulacak ve bin leva ceza verilecek.

İkinci kez aynı ihlal tespit edilen sürücülerin ehliyetine 1-3 yıl arasında süreliğine el konulacak ve 100-2000 leva arasında ceza kesilecek.

Alkol testinin yapılmasını reddeden sürücüler de cezalandırılacak. Onların ehliyetine 2 yıl süreliğine el konulacak ve 2 bin leva ceza uygulanacak.

Değişikliklere göre otoban veya yüksek hızlı karayolunda karşı yönden gelen trafiğin kullandığı şeride giren sürücülere 3 ay süreliğine ehliyetine el konulacak ve bin leva ceza kesilecek.

İkinci kez aynı ihlali yapan sürücülere 6 ay süreliğine ehliyetine el konulacak ve 4 bin leva ceza kesilecek.

SilaYolu.com