SOFYA- 2017  Bulgaristan otoyollarında kullanılacak yeni vinyet stikerleri kamuoyuna tanıldı.

SOFYA- 2017  Bulgaristan otoyollarında kullanılacak yeni vinyet stikerleri kamuoyuna tanıldı.

Yeni vinyet stikerlerinde sağlanan üçlü koruma ile sahteleştirilmesini imkansız kılıyor.Bulgaristan otoyollarında Vinyet  kullanmayan sürücüler  hemen cezalandırılacak, ceza hemen ödenmez ise arac trafikten men edilecek.Yeni vinyetler 20 Aralık tarihi itibariyle ülke çapında satılmaya başlanacak

2017 Vinyet fiyatlarında bir değişiklik yapılmadı.

İşte 2017 fiyatları

Yıllık  97 leva,

Aylık  30 leva  (15 Euro)

Haftalık olanı 15 leva olmak üzere (8 euro) vinyet fiyatları aynı kalıyorlar.

VİNYET KAZIĞI YEMEYİN

Vinyet satışları normalde sınır kapılarında görevli olan gümrük memurları tarafından yapılıyor. Fakat satış yapan memurları bulmak ve görmek hemen hemen imkansız. Genellikle sizi benzin istasyonlarına yönlendiriyorlar. Benzin istasyonları vinyet satışı yapıyor. Fakat orada otomobiller için haftalık 15 Leva olan vinyet size 15 Euro’dan satılıyor. Makbuzlarda Kril harfleri ile yazan 15 Leva’yı sakın 15 Euro olarak sanmayın. Kısacası vinyet kazığı yemeyin.

VİNYET CEZASI 150 EURO

Satın aldığınız vinyet, vinyet üzerine araç plakasının  yazılması ve dışarıdan görülecek bir şekilde aracın ön iç camına içten yapıştırılması halinde geçerli sayılıyor. Aksi taktirde araç plakasını yazmayan, camına yapıştırmayan veya geçersiz vinyet kullanan otomobil sürücüsüne 300 Leva (150 Euro) para cezası kesiliyor.

Haber: SılaYolu.com