Türkiye’ye giderken Bulgaristan yerine Makedonya-Yunanistan güzergahını tercih edenler, Yunanistan’da otobanda bu senede  benzin istasyonu bulamayacaklar. Alınan bilgide otoyol üzerinde bir çok benzin istasyonunun yapımı planlanmasına rağmen, ekonomik kriz nedeniyle planlar rafa kaldırılmış durumda.BULGARİSTAN’dan geçmek istemeyenlerin tercih ettiği Yunanistan güzergahı, bu yıl da çok rahat. Yunanistan’da yollar tam bir Batı Avrupa ülkesindeki gibi.Ancak tek sorun otobanlarda hala benzin istasyonlarının olmaması.Bu nedenle ‘

Yunanistan’a giriş yapmadan evvel aracınızın deposunu mutlaka doldurmanız gerekiyor. Aksi takdirde Yunanistan’da otoyoldan ayrılıp güzergah üstündeki şehirlerde benzinci aramanız gerekecek.

Otobanda yakındaki benzin istasyonlarını gösteren levhalar var.Bu levhalarda benzin istasyonunun 24 saat açık olduğunu gösteren işaretler bulunuyor. Gece yolculuk yapıyorsanız, 24 saat açık olan benzin istasyonu levhasından çıkın.

İpsala istikametinde ki ‘Egnatia otoyolu, gidiş-geliş toplam dört şeritten oluşmakta ve kesintisiz olarak İpsala Kara Hudut Kapımız karşısındaki Yunan Kipi gümrüğüne kadar rahat ulaşım imkanı sağlamaktadır. Egnatia otoyolu üzerinde halen akaryakıt istasyonu olmadığından,Benzin almak için otobanı terk etmek zorundasınız.Benzin istasyonlarına otoyol üzerinde bulunan kavşaklardan (INTERCHANGE) çıkmak suretiyle ulaşılabilirsiniz. Bu kavşakların isimleri, Türkiye’ye doğru sırasıyla şöyledir: 
– Galipsos (No:28A) 
– Moustheni (No:28B) 
– Eleftheroupoli (No:28C) 
– Palio (No:30) (çıkışsız) 
– Agios Syllas (No:31) 
– Aspra Chomata (No:32) 
– Perni (No:32A) 
– Chrysoupoli (No:33) 
– Xanthi West (No:34) 
– Xanthi East (No:35) 
– Iasmos (No:36) 
– Komotini West (No:37) 
– Komotini East (No:38) 
– Mesti / Sapes / Maronia (No:39) 
– Makri / Alexandroupoli (No:40) 
– Alexandroupoli (No:41) 
– Industrial Area / Dimokritos Airport / Alexandroupoli (No:42) 
– Feres / Soufli (No:43) 

Dönüşte İpsala sınırından ‘Yunanistan’ın Kipi sınırına girdiğinizde ELINOIL-Benzin istasyonu bulunmaktadır.

Diğer yandan İtalya -Yunanistan üzeri gitmek isteyip ‘Deniz yolunu tercih eden tatilciler Yunanistan’ın  Igoumenitsa limanına indiklerinde  A2-otabahn kavşağında  ‘BP- ve Shell-Benzin istasyonundan depolarını doldurmalarını tavsiye ediyoruz.