Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini anavatanda geçirmek için karayolu ile Türkiye’ye gelen gurbetçiler rekor kırmaya devam ediyor. Bu yıl gurbetçiler uçak bilet fiyatlarındaki pahalılığa ise dikkat çekti.

Bu yıl karayoluyla Türkiye’ye giden gurbetçiler, anavatana varana kadar geçtikleri güzergah üzerinde ki ülkelerin sınır kapılarında uzun süre beklemek zorunda kalıyorlar. Gurbetçilerin yoğunluğundan Kapıkule de nasibini alıyor.

KAPIKULE'DE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin, yaz tatili için anavatana dönüş hareketliliği sürüyor.

Memleket özlemlerini gidermek için Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturuyor.

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Edirne Valiliği, geçtiğimiz temmuz ayında bir günde 35 bin 887 yolcunun giriş yaptığını duyurmuştu.

Edirne'de mola veriyorlar
Tüm zamanların yolcu giriş rekorunun kırıldığı sınır kapısında gurbetçiler, Türkiye'ye giriş yapmalarının ardından Edirne'de mola vermeyi tercih ediyor.

Bu kapsamda bölge esnafı ve otelciler de rekor girişten nasibini alıyor.

Bölge esnafına katkı sağlıyorlar
Sıla hasreti ile yola çıkan ve kentteki otellerde konaklayan gurbetçiler, konakladıkları süre zarfında çarşıları gezerek alışveriş yapıyor ve esnafa katkı sağlıyor.

İzinleri biten ve yaşadıkları ülkelere doğru dönüş yolculuğuna çıkan gurbetçiler de yine Edirne’de dinlenmek üzere otellerde kalıyor.

"Burada hem ilk yorgunluklarını atıyorlar hem de şehir turu yapıyorlar"
Bu sene diğer yıllara göre gurbetçi misafirlerin gelişlerinde artış olduğunu söyleyen Otel İşletme Sorumlusu Can Pekbaş, bu yoğunluğu diğer yıllara nazaran biraz daha fazla hissettiklerini ifade etti. Pekbaş, "Biz de onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Burada hem ilk yorgunluklarını atıyorlar hem de şehir turu yapıyorlar. Bu sayede hem şehir esnafına hem de otellere katkı sağlıyorlar." dedi.

KARAYOLU EKONOMİK OLDUĞU İÇİN TERCİH EDİLİYOR.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yola çıkan yıllık izinlerini aileleriyle  Türkiye’de geçirmek için bir çok ülke kat eden otomobilleriyle kuyruklarda saatlerce bekleyen yollarda yaşadıkları her türlü çileye göğüs geren Gurbetçiler Uçak biletlerinin pahalı olmasından dolayı karayolunu tercih ediyorlar. Gurbetçiler “Havayolu firmaları yılın bu zamanında uçak bilet fiyatlarını düşürsünler. Bu sayede bizler ucuz olan karayolunu tercih etmeyerek bu rezilliği yaşamamış oluruz” diyorlar.

Örneğin Almanya'dan Temmuz ayının sonunda gidip Ağustos ayının sonunda geri dönecek 4-5 kişilik bir aile ortalama sadece bilet ücreti için 2.500 , 3 bin Euro’yu gözden çıkarması gerekiyor. Bu bilet fiyatlarındaki fahiş fiyatlar gurbetçiyi karayoluna ise mecbur bırakıyor.

Haber: Kaynak ensonhaber.com -Silayolu.com