Önemli Not: Vatandaşlarımızın seyahatlerini okul tatil başlangıcı ile hafta sonuna denk getirmemeleri uygun olacaktır. 

Okul çağında çocuğu olan vatandaşlarımız, okuldan yazılı izin almaksızın, okul tatil döneminden önce çocuklarıyla birlikte tatile gitmeleri halinde sınır kapılarından geri çevrilmekte, keza, dönüşlerini tatil bitiminden sonraki bir tarihte yapmaları ve mazeretlerini belgelendirmemeleri durumunda para cezasına çarptırılmaktadır. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın tatil düzenlemelerini yaparken okul tatil tarihlerini dikkate almaları önem taşımaktadır.

Kuzey Bavyera’dan geçerek Avusturya üzerinden ülkemize gidecek vatandaşlarımızın A9 ve A8 numaralı otoyollardan Münih-Salzburg güzergahında seyahat etmeleri; İtalya üzerinden ülkemize gidecek olan vatandaşlarımızın ise A9 ve A95 otoyollarından Münih-İnnsbruck güzergahında veya A7 ve E43 otoyollarından Ulm-Bregenz güzergahında seyahat etmeleri tavsiye olunur.

Fransa ve Kuzeybatı Avrupa istikametinden gelen ve Baden-Württemberg’den karayoluyla geçecek olan vatandaşlarımızın Karlsruhe-Stuttgart-Münih (A8) veya Hockenheim-Heilbronn-Nürnberg (A6) güzergâhını kullanmaları önerilmektedir. Bunların dışında alternatif yollar da bulunmakla beraber, bunlar, yerleşim birimlerinin içinden geçmekte, dolayısıyla yol ve zaman kaybına neden olmaktadır.