Umumi Pasaport sahibi iseniz, Almanya’ya girebilmek veya transit geçebilmek için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize almanız gerekmektedir.

 

Ancak, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, Lüksemburg, Portekiz ve Yunanistan gibi Schengen ülkelerinde yasal ikamet izniniz bulunuyor ise, Almanya’ya vize almadan girmeniz veya bu ülkeden transit geçmeniz mümkündür. Schengen üyesi olmayan AB ülkesinde ikamet eden vatandaşlarımızın seyahatlerinden önce bulundukları ülkelerdeki Federal Almanya’nın temsilciliklerine müracaat ederek vize almaları gerekmektedir.

Hizmet veya Yeşil Pasaport sahibi olanların, 6 ay içerisinde 3 ayı geçmemek kaydıyla olan seyahatlerinde Almanya’ya vize almaları gerekmemektedir. Pasaport sahiplerinin mutlaka Pasaportlarında ” Hamilinin imzası” yazılı kısmı imzalamaları gerekmektedir. Vatandaşlarımız, Almanya-Türkiye güzergâhında giriş ve çıkış yapacağı ülkelere bağlı olarak birden fazla seçeneği göz önünde bulundurabilirler. Bununla birlikte, en kısa güzergâhlar bakımından aşağıdaki yollar izlenebilir.

Hollanda’dan hareket eden ve Almanya-Avusturya üzerinden ülkemize gitmeyi planlayan vatandaşlarımız, A-61 no’lu otoban üzerinden Kuzey Ren Westfalya ve Rheinland Pfalz Eyaletlerini katettikten sonra, A-6 no’lu otoban üzerinden Baden Wüttemberg Eyaleti’ni geçebilir, Bavyera Eyaleti’ndeki A-7 ve ardından A-8 no’lu otobanlar yoluyla Münih’e, Münih’ten de yine A-8 no’lu otobanı takip ederek Avusturya’nın Salzburg şehrine ulaşabilirler.

Belçika’dan hareket eden vatandaşlarımız ise, A-60’dan Trier şehrine ulaştıktan sonra, A-1 ve devamındaki A-62 no’lu otobanları takip ederek Kaiserslautern’e ulaşabilir, devamında A-6 yolunu takip edip, A-61’e (Ludwigshafen yol ayrımından) geçebilirler. A-61 no’lu otoban, vatandaşlarımızı, Baden Wüttemberg Eyaleti’ndeki A-6 no’lu otobanına götürecek olup, bu noktadan sonrası yukarıda anlatılmıştır.

Fransa’dan hareket edecek vatandaşlarımız da, Saarbrücken şehri üzerinden Almanya’ya giriş yaptıktan sonra A-6 otobanını izleyerek Bavyera Eyaleti’ne ulaşabilir, ardından yukarıda da belirtildiği üzere A-6, A-7 ve A-8 otobanlarını takip ederek Avusturya’ya intikal edebilirler.