-Yunanistan’a Girecek Otomobillerde Aranan Şartlar: Vatandaşlarımız otomobilleri ile Yunanistan’a serbestçe seyahat edebilmektedirler.

Otomobillerde “Uluslararası Motorlu Taşıt Sigorta Kartı” (“Yeşil Kart”). Sözkonusu sigorta sınır kapılarında da yaptırılabilmektedir. Ayrıca, “Uluslararası Sürücü Belgesi”nin de  ibrazı istenmektedir.


Yunanistan’daki karayollarında konaklamaya elverişli dinlenme tesisleri bulunmamaktadır. Gece konaklamaya ihtiyaç duyulduğunda, yol kenarlarında veya araba içinde gecelemek yoluna gidilmemeli, hırsızlık olaylarının son yıllarda artması nedeniyle en yakın şehir merkezindeki otel/pansiyon tercih edilmelidir.


– Yunanistan’a gelen yasadışı göçmen sayısında son yıllarda büyük bir artış yaşanmasından dolayı,  tatillerini Türkiye’de geçirdikten sonra mukim bulundukları Batı Avrupa ülkelerine dönüş yolunda, ülkemizden Yunanistan’a ve/veya Yunanistan’dan diğer Avrupa ülkelerine geçmek üzere yöntem arayan yasadışı göçmenlere karşı müteyakkız olmaları, kendi can-mal emniyetleri ve sorunsuz bir yolculuk geçirmeleri bakımından önem taşımaktadır.  Özellikle ağır vasıta sürücülerinin, vasıtalarının kasalarına bilgileri haricinde saklanabilecek olan yasadışı göçmenlere karşı  dikkatli olmalarında fayda bulunmaktadır.


-Yerel makamların vatandaşlarımıza karşı genelde olumsuz bir tutumları görülmemektedir. Konaklanan yerlerde nadir de olsa hırsızlık vakalarına rastlanılabilmektedir. Böyle bir durumda zaman kaybetmeden yerel polis karakoluna başvurulması yararlı olacaktır.


-Hastaneler: Yunanistan’daki hastanelerin büyük bölümü devlet hastanesi olup,  sabah saat 08.00-14.00 arasında hasta kabul etmektedirler. Bu saatler haricinde nöbet usulü çalışmaktadırlar. O gün nöbetçi olmayan hastaneler, saat 14.00’ten sonra hasta kabul etmemektedirler. Özetle, hafta içi dahil, saat 14.00’ten sonra hastaneye başvuracak vatandaşlarımızın, bu uygulama uyarınca o gün acil servisi nöbetçi olan hastaneyi öğrenerek, başvuruda bulunmaları gerekmektedir.