Avrupa trafik polisi birliği RoadPol tarafından düzenlenen "2024 ROADPOL Speed ​​​​​​​​​​​​​​" hız sınırı denetim haftası 15 Nisan'da başladı. Sabah erken saatlerde başlayan denetimler 21 Nisan'a kadar devam edecek. Hollanda, Almanya ve Belçika'nın da aralarında bulunduğu 29 ülkenin çeşitli noktalarında hafta boyunca hız kontrolleri gerçekleştirilecek.

Haftanın en hızlı günü Cuma 19 Nisanda  tüm Avrupa ülkelerinde  24 saat kontroller yapılacak. Aralarında Hollanda, Belçika ve Almanya'dan trafik polislerinin de bulunduğu binlerce polis memuru, Avrupa genelinde trafik denetimleri haftasına katılıyor. Trafik kontrol noktalarında polis aktif olarak bulunuyor ve hem şehir içinde hem de otoyollarda belirlenen yerlere mobil radarlar yerleştiriliyor.

Roeadpol Hız Maratonu Haftası 2024 ile bağlantılı olarak tüm Avrupa ülkelerinde ülkelerin belirlediği hız limitlerine göre normal kontroller devam edecek, kaza bölgeleri, okul alanları gibi bazı özel noktalara ilave radarlar yerleştirilecek. . .

Bu maratona Hollanda'nın hangi bölgelerinin katıldığı belirtilmedi. Geçen yıl Midden-Nederland bölgesinde düzenlenen hız maratonunda 3 binden fazla trafik ihlali gözlemlendi ve 44 kişinin ehliyeti iptal edildi. Avrupa'da her yıl aşırı hıza bağlı olarak yaklaşık 25.000 ölümlü trafik kazası meydana geliyor.