Koronavirüste ikinci dalganın çok ağır vurduğu Almanya’da iki eyalet, sokağa çıkma yasakları getirdi. Baden Württemberg ve Bavyera’da önemli ölçüde kısıtlamalar getirildi

SADECE ÇOK ACİL DURUMLARDA EVDEN ÇIKILABİLECEK

Baden Württemberg Eyaleti’nde Mannheim, Heilbronn, Schwarzwald- Baar, Lörrach Tuttlingen ve Pforzheim’da saat 21.00 ile 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması yürürlüğe girdi. Bavyera Eyaleti’nde ise eyalet genelinde aynı saatler arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bavyera’da yasaklar yarından itibaren geçerli olacak. Bu kısıtlamalarla birlikte insanlar evlerinden sadece çok acil durumlarda veya çalışmak için çıkabilecek.

NOEL’DE KISITLAMALAR GEVŞETİLECEK

Yasaklar ilk etapta 5 Ocak 2021 tarihine kadar geçerli olsa da, Noel için özel izin verildi. Normalde iki haneden en fazla 5 kişinin biraraya gelmesine izin verilen uygulama, Noel bayramında geçerli olmayacak. Kısıtlamalar nedeniyle sokakta alkol tüketimi de yasaklandı. Bavyera Başbakanı Markus Söder her dört dakikada bir insanın koronavirüs nedeniyle öldüğüne dikkat çekerek, önlemleri sertleştirmek zorunda olduklarını bildirdi.

Avusturya ve İsviçre’den Almanya’ya geçişlere kısıtlama

Yeni kısıtlamalar ile birlikte Avusturya ve İsviçre’den Almanya’ya geçecek kişilerede kısıtlama getiriridi. Buna göre, çalışanlar ve birinci derece akraba ziyaretleri dışında ülkeye girişe izin verilmeyecek. Konu ile ilgili açıklama yapan Söder, bu vesile ile sınır kontrollerini arttıracaklarını ve ülkeye gerek gıda gerekse diğer alışverişler için gelenlerin 24 saatten eski olmayan negatif Korona testi bulundurmaları gerekeceğini, aksi halde giriş izni verilmeyeceğini açıkladı.

Tags: Almanya’da iki eyalette sokağa çıkma yasağı da geldi