SılaYolu.com Yine her yıl olduğu gibi bu yılda sizler için yollara çıktı.Senelik yaz tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen Avrupalı Türkler için SılaYolu’nu karış karış araştırdı.

Foto:SilaYolu.comArabalar didik didik aranıyor

Gece gündüz demeden 8 günde 6 bin km yapan ekibimiz gümrüklerle ilgili en son güncel bilgileri ve yol durumlarını sizler için görüntüledi.Büyük elçiliklerimiz ve Kapıkule Gümrük muhafaza müdürlüğü olmak üzere yetkililerle görüştük.  Güvenli  ve huzurlu bir yolculuk yapmanız için ‘ yol ve trafik durumunu sınırlardaki en son durumları sizler için araştırdık.Tüm bu bilgiler Adım adım SılaYolu Programı altında toplanarak Kanalavrupa ekranlarında 29.05.16 pazar gününden itibaren Avrupalı Türkler ile buluştu.

Avrupalı Türklerin bu yıl özellikle dönüşlerde canını sıkacak en büyük sorunlardan biri, mülteci krizi olacak.

Mülteci krizine bir türlü dur deyemeyen avrupa ülkeleri ‘Avrupa’nın bir çok ülkesinde sınır kapılarında sınır kontrollerini artırdı.

SINIRLARDA ‘MÜLTECİ’ SIKINTISI DEVAM EDİYOR. SIKI KONTROLLER VAR.

Aylardır değindiğimiz mülteci krizi bu yıl Sıla Yolu’na çıkacak Avrupalı Türkleri olumsuz etkileyeceğini söylemiştik. Her yıl yüzbinlerce vatandaşımızın karayolundan Türkiye’ye izine giderken geçiş yaptığı Hırvatistan ve Slovenya sınırlarında daha fazla araç durdurulacak ve kimlik/pasaport kontrolü yapılacak.  Yapılacak sıkı kontroller nedeniyle özellikle yaz aylarında sınırlarda uzun araç kuyruklarının oluşması kaçınılmaz gibi görünüyor. Kontroller daha çok Avrupa’ya dönüş yolunda olacağından, Türkiye’de tatilini tamamlayıp yaşadığı Avrupa ülkesine dönüş yapanlar bundan olumsuz etkilenecekler.Yunanistan, Makedonya, Macaristan Slovenya, Avusturya ve Almanya başta olmak üzere tüm ülkelerin giriş gümrüklerinde sıkı kontroller yapılmakta. Özellikle Dönüş Yolunda ‘Yola çıkmadan önce gelişmeleri takip ederek,bir plan yapmanız faydalı olacaktır.

Her yıl yüzbinlerce vatandaşımızın karayolundan Türkiye’ye izine giderken geçiş yaptığı Hırvatistan ve Slovenya sınırlarında daha fazla araç durdurulacak ve kimlik/pasaport kontrolü yapılacak.  Yapılacak sıkı kontroller nedeniyle özellikle yaz aylarında sınırlarda uzun araç kuyruklarının oluşması kaçınılmaz gibi görünüyor. Kontroller daha çok Avrupa’ya dönüş yolunda olacağından, Türkiye’de tatilini tamamlayıp yaşadığı Avrupa ülkesine dönüş yapanlar bundan olumsuz etkilenecekler.

 

SILA Yolu,na çıkmadan önce mutlaka belgelernizi ve pasaport sürelerinizi kontrol edin. Yolda acı sürprizlerle karşılaşmamak için yolculuğa iyi hazırlanmalı.Sınır kapılarından geri dönmek veya istenmeyen durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız, aşağıdaki uyarılarımızı dikkate alın. Biz ‘ Avusturya Slovenya Sınırında evrakları eksik olup geri döndürülen ailelerle karşılaştık. yetkililerle yapmış olduğumuz görüşmelerde  Sıla yolunda yaşanan sorunları şöyle sıraladılar.


– Eksik evrakla yola çıkmak,

– Mola verirken güvenliği ihmal etmek…
– Hız sınırını aşmak aşırı sürat yapmak
– Yorgun araba kullanmak.

 

 

BUNLAR OLMADAN YOLA ÇIKMAYIN