Mustafa Kemal’in 19 Mayıs’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi ile başlayan şanlı Kurtuluş Savaşımız, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan ve Gazi Mustafa Kemal’in ‘’Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, İleri!’’ komutu ile İzmir’in yolunu açan mutlak zaferin adıdır 30 Ağustos Zafer Bayramı.

Birlik ruhumuzun en güzel ve en destansı örneklerinden olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ile yurtta ve dünyada daima barıştan yana olan yüce milletimizin, bağımsızlığı ile vatanına göz dikildiğinde, savaş meydanında ne çetin bir mücadele verebileceği dosta düşmana gösterildi.

Her safhası ile düşünülmüş, hazırlanarak idare edilmiş, zaferle neticelendirilmiş olan bu harekât, Türk ordusunun, komuta heyetinin ve Türk subaylarının yüksek kudret ve kahramanlığı, tarihe bir kere daha geçirilmiştir. Milli egemenliğimiz yolunda kazanılan en şanlı zaferin tarihidir 30 Ağustos.

Büyük Taarruz zaferinin yıl dönümünde, ulusun her karış toprağını korumak için cesaretle vatanını savunan başta Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun kahramanlarının elde ettiği zaferi bir kez daha gurur ile kutluyoruz. Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Gençler!

Geleceğe güvenimizi güçlendiren ve sürdüren sizsiniz. Siz, almakta olduğunuz eğitim ve bilgi ile, insanlıkta üstünlüğün, yurt sevgisinin, düşünce özgürlüğünün en değerli örneği olacaksınız.

Ey yükselen yeni kuşak!

Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz.

Mustafa Kemal Atatürk