Yozgat hastanesinde Covid-19 tedavisi gören gurbetçi çift, aşıyı ihmal etmenin üzüntüsü içindeler. Fransa’da yaşayan 2 ay öncesinde ise memleketleri Saraykent’e gelen gurbetçi çift,  düğün yoğunluğu sebebi ile aşıyı ihmal ettiler. Aşı ihmalinin faturası ise ağır oldu.

21 yaşındaki kızları ile birlikte virüse yakalanan Nursel – Bekir Köse çifti Yozgat Şehir Hastanesi pandemi servisinde tedavi altına alındı. 52 yaşındaki Bekir Köse, aşı yaptırmadığı için duyduğu pişmanlığı dile getirdi.

Köse: ‘’ Aşımızı Türkiye’de yaptırırız diye Fransa’da olmadık. Memlekete gidince de yakınların düğününden fırsat bulamadık’’ dedi. Köse sözlerine şöyle devam etti, ‘’Bir daha bu sağlığımızı bulamayabiliriz, sağlıklıyken her şey çok güzel oluyor.  Dert girdikten sonra biraz zor çıkıyor. Bu neden ile  bu acıları çekmeden herkese aşı olmalarını tavsiye ediyorum. Hastaneden çıkar çıkmaz, doktorumuzun uygun görme durumuna göre aşımı yaptıracağım, zor nefes alıyordum ve çok öksürüğüm vardı. Sabahlara kadar uyuyamıyordum. Öksürürken adeta kemiklerim sökülüyordu. Sağlık ekiplerinden Allah razı olsun, hayli ilgilendiler ve bizi sağlığımıza kavuşturmak için her şeyi yaptılar’’ dedi.

Nurgül Köse ise; ‘’ Aşı yaptırmadığım için çok pişmanım. Lütfen kimse aşısız kalmasın. 21 yaşındaki kızım da bizimle birlikte hastalandı. Hepimiz çok zor atlattık. Damadım 3 doz aşı olduğu için ona bir şey olmadı. Aşı gerçekten çok önemli. Çocuklarıma kavuşamayacağım diye çok korktum. Lütfen herkes aşısını yaptırsın’’ dedi.

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi DR. Mustafa Kozan ise vatandaşlara aşı yaptırmaları çağrısında bulundu.