Avrupanın çeşitli ülkelerinden taşıtlarıyla yola çıkan gurbetçilerimizin trafik ihlalleri sonucu ceza almaları bazen kaçınılmaz olabiliyor.

Yurt dışından ceza gelirse ne yapmanız gerekir

Avrupanın çeşitli ülkelerinden taşıtlarıyla yola çıkan gurbetçilerimizin trafik ihlalleri sonucu ceza almaları bazen kaçınılmaz olabiliyor.

Ortada bir trafik ihlali var ise ‘Tatil dönüşü hemen veya aylar sonra ceza makbuzunu posta kutunuzda bulabillirsiniz.

Peki bu durumda ne yapılmalı !.
Ceza miktari ne olura olsun ilk önce bir avukata inceletilmesi gerekmektedir. Bazı ülkeler basit bir kural ihlalinde bile aşırı yüksek cezalar gönderebiliyor. Bunların bir kısmı sistemde yapılan bir hata sonucu da olabiliyor. Hatalı veya haksız bir talep olasılığı sözkonusu olduğunu düşünüyorsanız , zaman kaybetmeden itiraz etmeniz gerekiyor.

Varsa delilleri göndermeleri de talep edilebilir. Bir çok sürücünün bu şekilde para ödemekten kurtulduğu da unutulmamalıdır.. Ancak cezayi görmezden gelmek, ileride büyük sorunlara neden olabilir.
Ayrıca kendinize dönüp sormakta da yarar vardır ki, böyle bir hata yapılıp yapılmadığını siz daha iyi bilirsiniz.


Sonuç olarak, cezalar geçiktirildiği takdirde, zamanla dahada katlanacağı için, genelde tüm trafik cezaları direk olarak ödenir. Ceza aldığınız ülkede ki bir polis kontrolünde yada gümrük giriş çıkışlarında bir sürücünün eskiden kalan bir cezası olduğu ve bunu ödemediği anlaşılırsa sizden çok daha yüksek bir miktar talep edilebilir.En kötü olasılık ise ülkeye girişinize yasak getirilebilir.


Haber:Yeliz Tarakçıoğlu / Silayolu.com