Mustafa Koyuncu Arnhem

Yozgat ili Yenifakıllı ilçesine bağlı Bektaşlı köyünden Arnhem ve çevresinde 550’ye yakın yurttaşımızın yaşamasından dolayı 1999 yılında kurulan Bektaşlılar derneği 23 yıldır Arnhem şehrinde faaliyetlerini sürdürüyor. Bu sebeple 23. Yıldönümünü Arnhem yakınlarında bulunan Westervoort kasabasındaki Maksim Düğün salonunda 23 Nisan bayramı gibi kutladılar.

 

Bektaşılar Derneği’nin kutlamalarına Hollanda Yozgatlılar Federasyonu başkanı, aynı zamanda İOT başkanı Zeki Baran, BM Sigortası sorumlusu Mehmet Keskin ve birçok sivil toplum kuruluşu başkanlarının yanısıra Almanya ve Belçika’dan birçok davetliler katıldılar.

 

Maksim Düğün Salonu’nu dolduran Bektaşlılara sanatçı Hasan Yılmaz okuduğu türkülerle salonu dolduranları coşturdu. Yemek molasında konuşma yapan Bektaşlılar derneği başkanı Tahsin İpekçi, “Derneğimiz kurulalı 23 yıl oldu. Gelmiş geçmiş başkanlarla uyum içinde çalışarak faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bizlere yardımcı olan gönüllü dostlarımıza teşekkür ederiz. 50 Yılı geçkin süredir köyümüzden çıkıp Hollanda’ya gelmiş, Arnhem şehrine yerleşmiş birinci nesil atalarımızın kültürlerini, geleneklerini, örf ve adetlerini gençlerimize unutturmamak için bu derneğimiz kurarak anavatanımız Türkiye’yi, dilimizi, dinimizi unutmamak için sosyal faaliyetler düzenlemeye devam ediyoruz. Allah bu birlikteliğimizi bozmasın. Bize destek veren tüm Türk vatandaşlarımıza ve Sponsurlarımıza da teşekkür ederiz. 23. Yıldönümü gecemiz kutlu ve mutlu olsun. İyi eğlenceler dilerim” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra tekrar sahne alan sanatçı Hasan Yılmaz söylediği türkülerle salondakiler geç saatlere kadar halay çekip eğlendiler.