Yine Hırvatistan ve yine bir gıda sorunu...

Nasılki beyan edilmemiş değerli takı ve para yakalama konusunda Sırbistan ve sonrasında Bulgaristan ülkeleri isimleri ön plana çıkıyor olsada, gıda konusunda ise Hırvatistan'ın ismi ön plana çıkmaktadır.

 

Silayolu.com takipçilerine gerek sosyal medya platformlarımızdan, gerekse internet sitemiz üzerinden uyarı amaçlı birçok gönderi ve haber paylaşımı yapmamıza rağmen malesef bu uyarı paylaşımlarımızdan bihaber veya ciddiye almayan gurbetçi vatandaşlarımız arasında bu konularda halâ sorun yaşayanlar olabiliyor.

Bunlardan biride yaşadıklarını silayolu.com'a anlatan, Türkiye'den Almanya'ya Sıla Yolu üzerinden seyahat eden yaşlı çift oldu.

Yaşlı çift, Hırvatistan sınır kapısında detaylı kontrole tabi tutuldurlar ve araçlarında bulunan toplamda 70 Kg ağırlığında peynir, börek-çörek, fazladan gıda taşıdıkları için kendilerine Hırvatistan gümrük polisi tarafından 6000 Avro ceza kesildi.

Beraberimde Ne Kadar Gıda Getirebilirim ?

Takipçilerimize bu sorunun cevabı olarak et ve süt ürünlerinin ve petek balın kesinlikle yasak olduğunu ve her ne kadar gıda konusunda Hırvatistan harici ülkelerde sorun yaşanmıyor olsada, araçlarında sadece yolda yenilebilecek (azık) kadar gıdaya tölarans gösterildiğini tekrar hatırlatmak isteriz.