Önerilen güzergâh:Vatandaşlarımız, Almanya-Türkiye güzergâhında giriş ve çıkış yapacağı ülkelere bağlı olarak birden fazla seçeneği göz önünde bulundurabilirler. Bununla birlikte, en kısa güzergâhlar bakımından aşağıdaki yollar izlenebilir.

 

Hollanda’dan hareket eden ve Almanya-Avusturya üzerinden ülkemize gitmeyi planlayan vatandaşlarımız, A-61 no’lu otoban üzerinden Kuzey Ren Westfalya ve Rheinland Pfalz Eyaletlerini katettikten sonra, A-6 no’lu otoban üzerinden Baden Wüttemberg Eyaleti’ni geçebilir, Bavyera Eyaleti’ndeki A-7 ve ardından A-8 no’lu otobanlar yoluyla Münih’e, Münih’ten de yine A-8 no’lu otobanı takip ederek Avusturya’nın Salzburg şehrine ulaşabilirler.

Belçika’dan hareket eden vatandaşlarımız ise, A-60’dan Trier şehrine ulaştıktan sonra, A-1 ve devamındaki A-62 no’lu otobanları takip ederek Kaiserslautern’e ulaşabilir, devamında A-6 yolunu takip edip, A-61’e (Ludwigshafen yol ayrımından) geçebilirler. A-61 no’lu otoban, vatandaşlarımızı, Baden Wüttemberg Eyaleti’ndeki A-6 no’lu otobanına götürecek olup, bu noktadan sonrası yukarıda anlatılmıştır.

Fransa’dan hareket edecek vatandaşlarımız da, Saarbrücken şehri üzerinden Almanya’ya giriş yaptıktan sonra A-6 otobanını izleyerek Bavyera Eyaleti’ne ulaşabilir, ardından yukarıda da belirtildiği üzere A-6, A-7 ve A-8 otobanlarını takip ederek Avusturya’ya intikal edebilirler.