
Avrupa belediyeleri, yaşadıkları ülkeye vergi veren Türk gurbetçilerin sosyal yardımlarından yararlanmamaları için Türkiye’de ajanlığa başladı. Belediye yetkilileri Türkiye’ye gelerek, Türklerin, mal varlıklarına ilişkin araştırma başlattı. Konuyla ilgili TBMM’ye bilgilendirmede bulunan Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Hatun Demirer, şunları söyledi:
“Maalesef tapu kayıtlarını araştırmadan, banka kayıtlarına ulaşmaya kadar farklı yöntemlerle, hatta belediyelerin doğrudan gelip Türkiye’de dava açması gibi girişimlerle devam ettiriyorlar.
Bütün kurumlarımızı direnç göstermeleri, tuzağa düşmemeleri için bilinçlendiriyoruz. Vatandaşımıza rağmen vatandaşımızı koruma politikasıyla gidiyoruz. Bu, çok sürdürülebilecek bir şey de değil. Vatandaşlarımızın normalde bulundukları ülkelerin kanunlarına saygılı bir şekilde yaşamaları lazım, çünkü bunların hepsi bir dalga gibi başka sorunları birbirinin beraberinde getiren şeylere sebep oluyor.”
Akşam
Tags: Mal varlığı
1
Dolandırıcılar Sahte Evlilik İle Gurbetçi Vatandaşın 32 Dairesini Elinden Aldılar.
42370 kez okundu
2
Didim’de Korkunç Kavga: Gurbetçi Genç Yoğun Bakıma Alındı.
35132 kez okundu
3
Alkollü Sürücü, Gurbetçi Ailenin Aracına Çarptı: 3 Yaralı.
30778 kez okundu
4
Samsun’da Feci Kaza: 12 Yaşındaki Türk Çocuğu Şoför Hayatını Kaybetti, 3 Yaralı.
24647 kez okundu
5
Eskişehir’de Gurbetçi Kadına Türk Ehliyeti Cezası: İsviçre Ehliyeti Kabul Edilmedi.
23942 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.