Sınır kapılarında her yıl özellikle Bulgaristan ve Sırbistan'da yaşanan onlarcasına şahit olduğumuz bir olay daha gerçekleşti.

Bulgaristan'dan Edirne Kapıkule'ye açılan Kaptan Andreevo sınır kapısında, Ukrayna’dan Türkiye’ye seyahat edilen bir araçta bulunan televizyon içerisine gizlenmiş 340 bin ABD doları tespit edildi.

Ukraynalı bir şoförün kullandığı ve içerisinde 7 yolcunun bulunduğu minibüs, Kaptan Andrevoo sınır kapısında detaylı incelemeye tabi tutuldu.

 

Öncesinde gümrük beyanı yapılması gereken her hangi bir eşya veya para olup olmadığı sorusuna yolcular; 'hayır' cevabını vermesinin ardından araçta detaylı arama gerçekleştirildi.

 

Bulgar gümrük memurları yaptıkları tedaylı inceleme sırasında yolcu bölmesindeki televizyonun içerisinde 340 bin ABD doları saklandığı tespit etti.

 

Ele geçirilen 340 bin Amerikan dolarına el konulurken, olayla ilgili Haskovo-Bölge Dairesi-Svilengrad Bölge Savcılığı'nın gözetiminde soruşturma başlatıldı.

 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.