Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi’nde yaptığı açıklamada ekonomi ve yatırım alanında yeni vergi teşviklerini duyurdu.
Erdoğan, yurt dışında yaşayan ve Türkiye’ye dönerek yatırım yapmak isteyen girişimcilere önemli kolaylıklar sağlanacağını belirtti. Buna göre, yurt dışından Türkiye’ye dönecek girişimciler 20 yıl boyunca vergi muafiyetinden yararlanabilecek.
Cumhurbaşkanı ayrıca üretim ve ihracatı desteklemek amacıyla imalatçı ihracatçılara yönelik kurumlar vergisinde de indirime gidileceğini açıkladı. Yeni düzenleme kapsamında, imalatçı ihracatçı firmaların kurumlar vergisi oranı yüzde 9’a düşürülecek.
Açıklanan teşviklerin, Türkiye’ye sermaye dönüşünü hızlandırması, yatırımları artırması ve ihracat odaklı üretimi güçlendirmesi bekleniyor.
Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz
1
Dolandırıcılar Sahte Evlilik İle Gurbetçi Vatandaşın 32 Dairesini Elinden Aldılar.
41482 kez okundu
2
Didim’de Korkunç Kavga: Gurbetçi Genç Yoğun Bakıma Alındı.
34502 kez okundu
3
Alkollü Sürücü, Gurbetçi Ailenin Aracına Çarptı: 3 Yaralı.
30174 kez okundu
4
Samsun’da Feci Kaza: 12 Yaşındaki Türk Çocuğu Şoför Hayatını Kaybetti, 3 Yaralı.
24110 kez okundu
5
Eskişehir’de Gurbetçi Kadına Türk Ehliyeti Cezası: İsviçre Ehliyeti Kabul Edilmedi.
23350 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.