Ülkenin dört bir yanından can sızlatan haberler gelmeye devam ediyor. Kasıtlı olarak çıkartılan yangınlar ilk olarak Antalya Manavgat’ta ardından Antalya Akseki, Muğla Marmaris ve Köyceğiz, Adana, Osmaniye, Mersin ve Kayseri’de ortaya çıktı. Yangın söndürme çalışmaları tüm hızla ve halkın desteği bir an olsun dinlemeden devam ediyor.

Manavgat’ın farklı noktalarında 29.07.2021 öğle saatlerinde çıkan ve rüzgarın etkisi ile çok kısa sürede yayılan orman yangınına gece boyunca müdahale de bulunurken ne yazık ki yangının merkeze sıçramasının önüne geçilemedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yangınlara 213 araç ve 481 personel ile destek verdiklerini söyledi. 34 mahallenin zarar gördüğünü de aktaran Böcek, bölgede çalışan personele ayran ve su, mobil aşevinden yemek dağıtımının sürdüğünü, sokak hayvanları ile sahipli büyük ya da küçükbaş için de tüm bölgede çalışma başlattıklarını ekledi.

Manavgat Yangınında 3 Kişi Hayatını Kaybetti!

AFAD Antalya Manavgat’ta çıkan orman yangınında 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 58 kişinin ise yaralandığını aktardı. Havadan ve karadan yangın söndürme müdahalelerine tüm hızla devam ediliyor. Yangın nedeni ile Kepezbeleni, Karaöz mahalleleri ve Manavgat’a bağlı Güzelyalı, Karavca, Saraçlı Çeltikçi, Ulukapı mahallelerinde bazı evler tahliye edildi.

Manavgat yangının hemen ardından Muğla Bodrum, Marmaris ve Köyceğiz ile Milas ilçelerinde de kasıtlı bir şekilde çıkartılan yangın hızla geniş bir alana yayıldı. Marmaris ve Bodrum başsavcılıkları çıkartılan bu yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Mersin Aydıncık ilçesinde başlayan orman yangınına 1 uçak ve 5 helikopter, 97 arazöz ile müdahale de bulunuluyor. Niğde, Ankara ve Karaman’dan Mersin’e takviye ekipler gönderildi. Gülnar’da 500, Aydıncık’ta 135 ve Bozyazı’da 60 kişilik olmak üzere topla 695 kişilik barınma alanı hazırlandı.

Mersin Silifke’de yangın devam ediyorken, kozalakların patlaması neticesinde yangın, bir anda müdahale eden ekibe sıçradı. Zaman zaman alevlerin tam ortasında kalan ekipler canla başla yangını söndürmek için çalışmalarına devam ediyor.

Osmaniye’de Tomalar Devrede!

Kırmacılı köyü ile Karacalar mevkiinde iki farklı noktada kasıtlı olarak çıkartılan yangına 1 uçak ve 3 helikopter ile 41 arazöz, 2toma, 24 arazi aracı ve 9 tır ile müdahale ediliyor. Havanın kararması ile karadan müdahale zorlaşırken, havadan müdahaleye devam edildi. Yerleşim yerine yakın olduğu için bilinçli bir şekilde bu alanda çıkartılan yangınlar nedeni ile can kaybı yaşanmaması adına bazı evler tahliye edildi.

Adana’da 21 Farklı Noktada Yangın!

21 alanda orman yangını çıkarıldığı aktarılan Adana’da dünden beri 1 uçak, 1 helikopter ve 16 arazöz, 12 su tankeri, 8 itfaiye aracı, 4 iş makinesi, 1 ekskavatör, 2 pikap, 1 robet, 5 araç ile toplamda 345 personel müdahale ediyor. Yoğun dumana maruz kalan 7 kişi hastanede tedavi görüyor.

Marmaris’te 1 Kişi Hayatını Kaybetti!

Bakan Pakdemirli, Marmaris’te bilinçli olarak çıkartılan yangında 1 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

25 Yaşındaki Genç Su ve Ayran Taşırken Hayatını Kaybetti!

Marmaris yangınında söndürme ekiplerine ve hayvanlara gönüllü olarak su ve ayran taşıyan 25 yaşındaki Şahin Akdemir hayatını kaybetti. Geçen ay meydana gelen Marmaris yangını için de yardıma koştuğu belirlenen 25 yaşındaki genç, dönüş yolunda motorunun kaza yapması sonucu alevlerin arasında kalarak hayatını kaybetti.