İlk Togg banttan indi

Bugün seri üretimine başlanan Togg'un seri üretim ilk modelleri banttan indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seri üretim bandından inen kırmızı renkteki ilk C SUV ile Togg çalışanlarının alkışları arasında tören alanına geldi. 

Rakamlarla Togg Gemlik Tesisi

Togg Gemlik Tesisi'nin temeli 18 Temmuz 2020'de atıldı. Tesisin üstyapı çalışmaları Ocak 2021’de başladı. 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilen tesis, 230 bin metrekare kapalı alana sahip. Gemlik Tesisi, üretim için gövde, boya ve montaj istasyonlarının yanı sıra AR-GE Merkezi, Stil Tasarım Merkezi, Prototip Geliştirme ve Test Merkezi, Strateji ve Yönetim Merkezi ile Kullanıcı Deneyim Parkı birimlerini de içerisinde barındırıyor. Tesiste ayrıca 1,6 kilometrelik test pisti de bulunuyor.

Togg'un üretim hedefi yıllık 150 bin

Togg'un Gemlik Tesisi'nde deneme üretimleri zaten başlamıştı. 29 Ekim'de fabrikanın resmi olarak açılmasıyla birlikte seri üretim için de yeşil ışık yakıldı. Seri üretim bandından inen ilk Togg modeli de bugün kamuoyuna tanıtıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şirketin 2023 yılı hedefinin 17-18 bin adet araç üreterek piyasaya sürmek olduğunu açıklamıştı. Öte yandan Togg'un tam olarak faaliyete geçtiğindeki üretim hedefi ilk etapta yıllık 100 bin adet, ikinci etapta 150 bin adet olarak açıklandı. 2030'a kadar 1 milyon araç üretilmiş olacak.

İki yeni Togg versiyonunun tasarımı ilk kez gösterildi

Togg'da seri üretim bandından inen ilk ürün, artık yakından tanıdığımız elektrikli C-SUV oldu. Söz konusu model, Avrupa normlarında teknik yeterlilik testlerinin tamamlanmasının ardından 2023'ün Mart ayında yola çıkacak.  Ardından yine C segmentindeki sedan ve C-X Coupe modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak.

Togg C-Sedan ve Togg X Coupe ne zaman çıkacak?

Bugünkü fabrika açılışında C sedan ve X Coupe versiyonun tasarımı ilk kez gösterildi. Togg C-Sedan, 2025 ilk yarısında, C-X Coupe versiyonu ise 2026'da yola çıkacak.  

İlk Togg bayisi önümüzdeki ay açılıyor

Togg'un satışları hem fiziksel hem de dijital ortamlarda yapılacak. Müşterilerle de hibrit şekilde temas kurulacak. Otomobilin nasıl satılacağı hakkında açıklamalarda bulunan Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, şunları söyledi:

“Küresel rekabette kullanıcıya daha yakın olanlar daha başarılı oluyor. Akıllı cihazlarımızı kullanıcılarımızla doğrudan buluşturacak, satışları doğrudan kendimiz organize edeceğiz. Kullanıcıyı merkeze alan, dijital ve fiziksel deneyimi harmanlayan hibrit bir yapıda hizmet vereceğiz. Amacımız kullanıcılara daha hızlı, daha etkin, daha verimli bir deneyim yaşatmak ve uçtan uca çevrimiçi bir deneyim ile Togg kullanıcısı olmalarına da imkan vermek. Bugün klasik üreticiler dahi yeni nesil elektrikli araçlarını bayi ağı üzerinden satmıyor. Kasım ayında İstanbul’da Zorlu Center’da ilk temas noktamızı açıyoruz. 2023 yılında bu sayı 19’a ulaşacak. Satış sonrası temas noktalarımız ise sabit ve mobil servis noktaları dahil olmak üzere ön sipariş başlayana kadar 7 bölgede 20 noktada hazır olacak.”

Togg C-SUV'un bilinen özellikleri neler?

Togg SUV ile ilgili paylaşılan ilk bilgilere göre araç, farklı güç ve menzil seçenekleriyle satışa sunulacak. Menzil tarafında 300 ve 500 kilometre, güç tarafında ise 200 ve 400 beygir olmak üzere ikişer seçenek göreceğiz. 200 beygirlik versiyon, 0-100 km/s hızlanmasını 7,6 saniyede tamamlarken, daha güçlü seçenekte bu süre 4,8 saniyeye kadar düşecek. Maksimum DC hızlı şarj desteği konusunda henüz bir bilgi yok ancak bataryanın 25 dakikada yüzde 80 doluluğa ulaşabileceği ifade ediliyor.

Kaynak ve Foto:
https://www.donanimhaber.com/togg-un-gemlik-fabrikasi-acildi-togg-ile-ilgili-tum-detaylar--155139