Avrupalı Türkler, tek yürek olup terör saldırılarını protesto etmek için sokaklara döküldü.

Yürüyüşlerde PKK lanetlendi

TERÖR saldırıları başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde hafta sonu gerçekleşen miting ve yürüyüşlerle lanetlendi. Ellerinde Türk bayrakları ile sokaklara dökülenler, barış ve kardeşlik mesajları verdi. Sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen gösterilerde “Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Kahrolsun PKK” sloganları atıldı.

20 DERNEK BİRLEŞTİ

ALMANYA’DAKİ gösterilerin en büyüğü Mannheim kentinde gerçekleşti. Kentte 20 Türk sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesi ile gerçekleşen gösteriye yaklaşık üç bin kişi katıldı. Göstericiler, terör saldırılarında şehit olan asker ve polislerin isimlerini tek tek okunarak terör örgütüne lanet yağdırdı. Provokasyonlara karşı dikkatli olunması da istendi.

ORTAK TUTUM ÇAĞRISI

BAŞKENT Berlin’in Kreuzberg ilçesinde düzenlenen gösteriye, binin üzerine kişi katıldı. Gösteri öncesi İstiklal Marşı okunurken, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.  Türkçe ve Almanca okunan basın bildirisinde, uluslararası toplumdan teröre karşı ortak bir tutum alınması istendi. Frankfurt kentinde ise “Hepimiz Mehmediz, PKK ya yeteriz” adı altında gösteri yapıldı. Hannover, Bern gibi şehirlerde de terör lanetlendi.

MUSTAFA BORAK-MESUT HASTÜRK-YASEMİN BAHADIR / MANNHEIM-BERLİN-FRANKFURT

AVRUPA SABAH