Kaptan Andreevo Emniyet Müdürlüğü gümrük memurları tarafından yapılan incelemelerde 900.000 BGN'nin ( 450.000 €) üzerinde beyan edilmemiş para birimi bulundu.

İlk olay, 05.12.2023 tarihinde İngiltere'den Türkiye'ye gitmekte olan boş bir Tırda tespit edildi.Gümrük kontrol alanında R.K. baş harfleri taşıyan Türk vatandaşı sürücü, beyan edeceği bir şey olmadığını açıkladı. Gümrük incelemesi sırasında müfettişler, römorkun hava filtresinde gizli ve beyan edilmemiş 50.000 İngiliz Sterlini buldu. 

İkinci olay, 06.12.2023 tarihinde Almanya'dan Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye giden Türk vatandaşı M.B. ' nin kullandığı Araçta tespit edildi.

Özel X-ray ekipmanıyla gerçekleştirilen gümrük incelemesi sırasında müfettişler, frigorifik yarı römorkun ön duvarında şüpheli yoğunlukta bir bölge tespit etti. Daha sonra yapılan fiziksel inceleme sırasında, duvardaki bir fabrika boşluğunda soyah bir torbanın içerisinde 204.040 avro keşfedildi. 

Üçüncü olay, 06.12.2023 tarihinde Lüksemburg'dan Irak'a giden yabancı tescilli bir kamyonun gümrük muayenesinde ise beyan edilmemiş 204.810 Avro ele geçirildi. Para birimi aracın gösterge panelinde, Türk vatandaşı G.B.' nin kişisel eşyalarının bulunduğu çantasında bulundu.

Davalarda, TD Mitnitsa Burgaz'ın envanterine göre, soruşturma gümrük müfettişleri tarafından, Haskovo - Bölge Dairesi - Svilengrad Bölge Savcılığı'nın gözetiminde yürütülen üç duruşma öncesi işlem başlatıldı. 

2024 Yılında Toplam 13 Milyon Avro Yakalandı.

Yalnızca son on gün içinde Kapitan Andreevo karakolunda 1,2 milyon BGN ( 600.000 €) değerinde beyan edilmemiş para ele geçirildi. Yılın başından bu yana, Kapitan Andreevo polis karakolunun gümrük yetkilileri 13 milyon Avro'dan fazla beyan edilmemiş döviz kaçakçılığını önledi. 

Haber: Silayolu.com

Kaynak ve Fotoğraf: Bulgaristan Gümrük Müdürlüğü