Almanya’nın bazı eyaletlerinde okul tatilleri önümüzdeki hafta 6 eyalette birden sona eriyor.

Tatilcilerin bir çoğunun dönüş yoluna çıkması nedeniyle Türkiye’nin Avrupaya açılan Sınır kapılarında yoğunluk yaşanıyor.

Trakya Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürlüğünden alinan bilgide ‘ Yetkililer’

Türkiye’nin Avrupaya açılan ‘Sınırkapılarının bazılarında yoğunluk mevcut olup herhangi bir kilitlenme söz konusu olmadığını ve çıkış işlemlerinin yapılabildiğini söylediler.

Yetkiller ‘ Yolcularımız http://trakya.gtb.gov.tr/saha-canli-goruntu/kapilarimizdan-canli linkinde bulunan canlı kameralarımıza bakarak araç trafiğine göre istedikleri kapıyı tercih edebilirler.dediler. An itibariyle Hamzabeyli ve Dereköy’de yoğunluk görünmediğini aktardılar.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yalçın: “Gurbetçiler yolculuğa çıkmadan önce internet sitemizden kapılardaki yoğunluk durumunu canlı olarak izleyebilir” “Vatandaşlarımız mümkünse dönüş için perşembe ve cuma günlerini tercih etmemeli”dediler.

Yalçın, Kapıkule Gümrük Kapısı’nda düzenlediği basın toplantısında, tatillerini Türkiye‘de geçiren gurbetçilerin dönüş yolculuğunun başladığını belirtti.

Dönüşler dolayısıyla özellikle Kapıkule’de yoğunluk yaşandığını ifade eden Yalçın, “Gurbetçiler yolculuğa çıkmadan önce internet sitemizden kapılardaki yoğunluk durumunu canlı olarak izleyebilir. Gurbetçiler mümkünse dönüş için perşembe ve cuma günlerini tercih etmemeli” diye konuştu.

Yalçın, genellikle ağustos ayının 15’inden itibaren Kapıkule’de yoğunluk oluştuğunu, bu nedenle gurbetçilerin dönüş için Pazarkule, İpsala,Hamzabeyli ve Dereköy gümrük kapılarını kullanabileceğini vurguladı.