Almanya:Seyahat edenler için kısıtlamalar devam ediyor.Avusturya, Hollanda, Belçika, Fransa, Lüksemburg, Danimarka ve İsviçre giriş çıkışlara geçerli sebebiniz var ise izin veriliyor.

 

Almanya’ya ve yurtdışına tatil gezileri nerdeyse mümkün değilYurtdışına sadece mücbir sebeble çıkış yapabiliyorsunuz, Gideceğiniz veya geçeçeğiniz ülkeler için ön bildirimde bulunmanız gerekiyor ve seyahat izni almanız gerekiyorAlmanya’da karantina uygulanıyor ‘Yurtdışından Almanya ya gelenler 14 gün karantinaya alınıyorlYurtiçinde ve yurtdışında tatil amaçlı seyahatler  imkansız.

Avusturya, Hollanda, Belçika, Fransa, Lüksemburg, Danimarka ve İsviçre giriş çıkışlara geçerli sebebiniz var ise izin veriliyor.

Avusturya Macar arası sadece bir kaç küçük kapı açık bu kapılardan o bölgede yaşayan insanların iş hayatlarını devam ettirebilmeleri için geçişlere açık,

24 Nisan’dan itibaren, Hegyeshalom II’  – Nickelsdorf II. Gümrük kapısı sınırı Yolcu taşımacılığında Avusturyalı ve Macar vatandaşlar için açıldı.  

 Bunun dışında ana kapılar geçişlere kapalı .

Macaristan -Sırbistan sınırları kapalı, Sırbistan -Bulgaristan sınırları kapalı, Bulgaristan dan Türkiye ye de girişler kapalı, Bugün den itibaren Bulgarsitan Türkiye ye olan sınır kapısını Bulgar vatandaşların girişlerine açtı.

 Son gelişmede Bugün Bulgaristan Büyük elçilğinden aldığımız bilgide. Bulgaristan kendi ülkesinden karayoluyla yapılacak transit geçişler için ön bildirim şartı hala devam ediyor .Türkiye de kalmış  ve yurtdışına çıkması gereken vatandaşlarımız  Bulgaristan Burgaz Türk Başkonsolosluğu, görev bölgesindeki Hamzabeyli ve Dereköy Sınır kapılarından Bulgaristan’a giriş yaparak karayoluyla Bulgaristan’dan transit geçiş yapacak vatandaşlarımızın mücbir sebebler olmadıkca seyahat etmemeleri gerektiği hatırlatılırken ,ancak mücbiri sebeblerde sürücüler Burgaz Türk Başkonsolosluğuna seyahatleri hakkında müracat ederek ön bildiride bulunmaları gerekiyor. Biz bunu Bulgar makamlarına iletiyoruz. Bulgar makamları tarafından seyahat izni verilirse müracat eden kişi Bulgaristan Romanya üzeri seyahat edebilir. dediler ve şunuda sözlerine eklediler.

‘Yetkililer Yolcuların seyahat izin belgesi gelmeden kesinlikle yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz dediler.

Burgaz Türk Başkonsolosluğundan yapılan ‘Duyuru şu şekilde:

Değerli vatandaşlarımız,

Bulgaristan’ın COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler çerçevesinde, Bulgaristan’dan karayoluyla yapılacak transit geçişler için ön bildirim şartı getirilmiştir.

Bu itibarla, Hamzabeyli ve Dereköy Sınır Kapılarımızdan giriş yaparak karayoluyla Bulgaristan üzerinden transit geçiş yapacak vatandaşlarımızın Bulgar makamlarına iletilmek üzere,

seyahat edecek kişiye ait istenilen bilgileri, pasaportta resmin bulunduğu sayfanın fotokopisi (veya fotoğrafı) ile birlikte seyahatlerinden mümkünse en az iki -ile 5 gün önce Başkonsolosluğumuz e-posta adresine (consulate.burgas@mfa.gov.tr) iletmeleri ve sonuca ilişkin Başkonsolosluğumuzdan teyit almadan yola çıkmamaları önemle rica ve tavsiye olunur.

Yetkililer’ Burada kişi hangi gün ne zaman yolculuk yapacağını ve hangi saatlerde Bulgaristan üzerinden gececeğini bildirerek tüm gerekli bilgileri dolduruarak ‘bunu Burgaz Türk Başkonsolosluğuna   gönderecek ve geçiş izni talebinde bulunacak , izin verildiği taktirde kişi Bulgaristan Romanya üzeri yolculuk yapabilecek.  dediler.

Bizim sizlere yinede tavsiyemiz bir kaç hafta daha sabır etmeniz mücbir sebeb olmadıkça yola çıkmamanız olacaktır.

Bulgaristan Burgaz Başkonsolosluğu Duyurusu;

bulgaristan burgaz baskonsoloslugu duyurusu

Haber Silayolu.com