Avrupa'da bazı ülkelerde okulların tatil olmasıyla birlikte Avrupalı gurbetçiler Sıla Yoluna çıkmaya başladı. Sıla Yolu diye adlandırılan karayolu,gurbetçiler için bazende çile yoluna dönüşebiliyor. Gurbetçiler, sınır kapılarında saatlerce beklemenin yanında birde hırsızlık ve dolandırıcık vakâları ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu mağdurlardan birileride Belçika'da ikâmet eden gurbetçi bir aile oldu.

 

Belçika'dan yaz tatillerini geçirmek için karayolu ile Türkiye doğru seyahat eden Cengiz Soğutlu, Ömer Tunç ve ailesi Almanya'nın Köln kentinde otobanda sahte polis izlenimi veren iki kişi tarafından soyuldu.

 

Olay, 30 Haziran Pazar günü saat 10.00 sularında Almanya'nın Köln otobanında gerçekleşti. Gurbetçi yolcuların bulunduğu araç, Köln otobanında siyah renkli Audi A4 marka bir otomobil tarafından durduruldu. 

 

Hırsızlık mağduru aile; " Sahte sivil polis süsü verilen aracın camından kırmız-yeşil renkte 'Dur Polis' işaretini gördüklerini ve sahte polisleri gerçek sanarak otobanda sağ şeritte durduklarını, sonrasında Audi A4 marka sahte polis aracında bulunan 2 kişiden birinin yanlarına gelerek, 'ehliyet ve ruhsat sorduğunu ve bu belgeri kontrol ettikten sonra kendilerine geri verdiğini' ifade ettiler.

Sahte polis daha sonra araç içerisindeki aileye; " üzerlerinde nekadar nakit para olduğunu sorduktan sonra cevap verilmesine rağmen inanmayıp cüzdanlarını çıkarıp parayı göstermelerini " kendilerinden talep etti.

 

Sahte polis, para cüzdanlarını ve araç anahatarını istedi.

Araç sürücüsü, yanlarında toplamda 10 bin 500 Avro olduğunu söylediklerini ve bunu sahte polise gösterdikleri halde sahte polisin; ' inceleme yapılmak için para cüzdanlarını ve araç anahtarını" kendsine vermemizi söyledi.

 

Bu talebi yerine getiren ve başlarına geleceklerden habersiz olan aile, şahsın dediklerini aynen yerine getirdikten sonra para cüzdanlarını ve araç anahtarını verdikleri sahte polis; kendi aracına binerek arkadaşı ile birlikte olay yerinden hızla uzaklaştı.

Yaşanan olay sonrası şoku atlatan aile, yanlarında bulunan yedek araç anahtarını kullanarak en yakın polis karakoluna giderek ifade verdikten yaklaşık 6 saat sonra Türkiye'ye doğru yola devam ettiklerini söylediler.

 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Kaynak: Ahmet Serttaş

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.