Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, içerisinde gurbetçi çiftin bulunduğu seyir halindeki araca, uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda kurşunların isabet ettiği otomobilde bulunan Murat Yalçın (42) hayatını kaybederken, eşi Aysel Yalçın ise yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Tanyeli Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Almanya’dan tatil için memleketlerine gelen Yalçın çiftinin HI MY 6363 plakalı araca iddaya göre pusu kurularak silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Uzun namlulu tüfeğin de kullanıldığı saldırının ardından şüpheliler olay yerinden kaçarken, Yalçın çifti vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralandı. Yoldan geçen diğer araç sürücülerinin ihbarıyla olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Murat Yalçın'ın hayatını kaybettiği belirlenirken, ağır yaralı olduğu saptanan eşi Aysel Yalçın ise yapılan ilk müdahalenin ardından Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yalçın’ın cenazesi de yapılan incelemenin ardından otopsi işlemleri için aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

Kaynak ve Fotoğraf: https://www.dha.com.tr