#Türkiye‘ye gelen ve otoban ücreti ödemeden geçiş yapan yabancı plakalı araçlar da Türk plakalı araçlar gibi 15 gün içinde normal geçiş ücretini ödemeleri halinde ceza ödemeyecek.

 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ Tarafından konuyla ilgili bir açıklama geldi, Açıklamada şöyle deniliyor..

Ülkemize gelen ve otoban ücreti ödemeden geçiş yapan yabancı plakalı araçlar da Türk plakalı araçlar gibi 15 gün içersinde normal geçiş üçretlerini ödemeleri halinde ceza ödemeyecekler.

Karayolları Genel Müdürlüğü, yabancı plakalı araçların otobandan ücret ödemeden geçmeleri halinde dört katı ceza ödemelerini öngören yasa hükmünün sadece ödeme yapmadan yurt dışına çıkan araçlar için uygulanacağını, 15 gün içersinde normal geçiş ücretini ödeyenler için böyle bir cezanın söz konusu olmayacağını belirtti.

Böylelikle Türk plakalı araçlar ile yabancı plakalı araçlar arasında uygulama birliği sağlanmış ve yabancı plakalı araçların ne şekilde dört katı ceza ödemeleri gerektiğine dair ortaya çıkan tereddütler giderilmiş oldu.

SilaYolu.com