Akkaya Ailesi’nin araçları Sırbistan’da biranda alev topuna döndü. Aile son anda kurtulurken otomobil tamamen yandı.

 

ALMANYA’NIN Burgau kentinden üç haftalık Uşak tatili için yolculuğa çıkan Akkaya Ailesi, Sırbistan’da ölümden döndü. Halil Akkaya (50) Belgrad-Niş otobanının 105. kilometresinde seyir halindeyken, otomobillerinin biranda alev aldığını söyledi. Akkaya, “Otomobil beş dakika içerisinde hurdaya döndü. Araçtan kendimizi atamasaydık diri diri yanacaktık” dedi.

“BİRANDA ALEV SARDI”

Eşi Gülay (47) ve oğlu Ömer (20) ile birlikte yolculuk yapan Akkaya, “Otomobilin motor kısmında alevler çıkmaya başladığını gördüm. O anda çok soğukkanlıydım. Aracımı hemen emniyet şeridine çekerek durdum. Kapıları açıp aşağıya indiğimiz anda otomobili alevler sardı. Yoldan geçenler durdu ve yangın söndürme tüpü ile müdahale etmeye çalıştık ama başarılı olamadık” diye konuştu.

“GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE YANDI”

Kısa bir süre sonra itfaiyenin geldiğini anlatan Akkaya, “Araç tamamen gözümüzün önünde yandı. Bize bir şey olmadığı için duacıyız” dedi. Aile fertleri yangın sonrası birbirlerine sarılarak teselli bulurken devreye Alman Otomobil Kulübü girdi ve ailenin memleketlerine ulaşmasını sağladı.

SABAH