Mustafa Koyuncu Amsterdam

Amsterdam’da Mescidi Aksa Camii lokalinde Hollanda Nevşehirliler Vakfı Başkanı Aydemir Çetin Bey’in girişimleriyle Türkiye’den misafir olarak gelen Nevşehir AK Parti milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Nevşehir belediye başkanı Dr. Mehmet Savran Nevşehir’li hemşerileriyle biraraya gelerek Avrupa’da ve Türkiye’deki sorunları gündeme getirdiler.

Nevşehir’liler Vakfı başkanı Aydemir Çetin,” Yıllar önce anavatanımızdan ayrılıp Avrupa’ya yerleşmemize rağmen Türkiye’mizden, dinimizden, kültürümüzden kopmadık. Bunları yaşatmak için sosyal faaliyetler düzenleyen dernekler ve camiler kurduk. Hollanda’da eyalet seçimleri var. Türkiye’de ise parlamento seçimleri var. Oyunuzu size hizmet veren en yakın partiye kullanmalısınız. Oyunu kullanmayanın söz hakkı da olmaz. Sorunlarımızın çözümü için bu akşam Mescidi Aksa Camii lokalinde sizleri Nevşehir’li milletvekilimiz ve belediye başkanımızla biraraya getiriyoruz, ve istediğiniz soruları sorabilirsiniz.” dedi.

Nevşehir AK Parti milletvekili Mustafa Açıkgöz,” Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’in sloganıyla, Durmak Yok Yola Devam, sözleriyle sizleri selamlıyorum. Nevşehir Allah’ın bizlere verdiği doğa harikası, güzelliğiyle herkesi büyüleyen bir nimettir. Bu güzelliği değerlendirmek için Turizm Bakanımızla ortak çalışmalar yürüterek balon festivalleri, bisiklet turları, altyapı yatırımları yaparak dünyaya tanıtmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız son yıllarda dünya lideri olarak görünmektedir. Rusya – Ukrayna savaşında hiçbir lider çözüm üretemezken tarafları biraraya getirerek tahıl koridorunu açtı. 2000 yılı öncesi Türkiye’de kurulan üçlü koalisyon hükümetlerini unutmayın. Altılı masa altılı koalisyonuna ne yapabileceğini sizler düşünün. AK Parti Avrupa ve Amerika’ya sömürülmemek için dik duruş sergilemiştir. SİA’larını, araştırma gemilerini, yollarını, hastanelerini, otomobilini kendisi inşa etmiştir. Cumhurbaşkanımızın sözüyle, ‘Durmak Yola Yola Devam’ diyorum. Terörü önlemek için yaptığımız mücadelemiz unutulmamalıdır. Avrupalı Türkler bizlerden Türkiye’ye götürüp iki yıl bıraktıkları arabalarının süresinin beş yıla çıkarılmasını istiyorlar, bu parti içerisinde bakanlıklar arasında değerlendirilir, Türkiye ekonomisine zarar vermezse düşünülebilir.” diye konuştu.

 

Nevşehir belediye başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir yerli yabancı turistlerin görmesi için can attığı doğa harikası güzellikte bir yerdir. Bu doğa harikasının bozulmasını istemeyen AK Parti hükümeti merkezi çalışmalar sonunda ekibimiz olarak bizleri göreve getirmiştir. Çarpık yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz, altyapıya önem vereceğiz. Nevşehir ve ilçeleri geçtiğimiz sene içerisinde 5 milyon turist ağırlamıştır, ilimize ve ilçelerimize iyi olan hizmetlerimiz sürdürerek bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. AK Parti merkezi ile, milletvekillerimiz ile birlikte çalışmalar yürüterek halkın refahı içi özdeğerlerimize sahip çıkma gayreti içerisindeyiz. Nevşehirspor için belediye ile ilimizdeki işverenler ile birlikte destek vererek Play Off’a çıkması için gayret gösteriyoruz. Avrupa’daki hemşerilerimizden de desteklerini bekliyoruz.” dedi.

 

Toplantı sonrası Arnhem şehrinde canlı Tavuk yükleme şirketi adına. Türkiyeden gelen Millevekili ve Belediye Başkanına, Hollanda'nın Dünya'da meşhur olan Peynirini hediye olarak ikram etti.