Girişimci Türk genci Adem Karagöz, kurduğu Bavyera Havayolları ile Lufthansa'yla rekabet etmeye hazırlanıyor.

Çoğu insan 18 yaşındayken, spor yapıp, bilgisayar oyunları oynarken Adem Karagöz, Münih Havalimanı'ndan Avrupa'nın çeşitli yerlerine uçuşlar yapacak bir havayolu şirketi kurdu.

Almanya'da reşit olmayan insanların ebeveynlerinin izniyle iş kurmalarına izin veriliyor. Adem Karagöz isimli genç, uzun zamandır ailesinden aldığı birkaç bin Euro ve kripto para yatırımlarıyla gayrimenkul alım ve satımı gibi işlerle uğraştı. Şimdiye kadar 150 daire inşa ettiğini söyleyen genç, çok yakında kendi havayolu şirketini açacağını basına duyurdu.

Henüz ticaret siciline kaydedilmemiş olan Karagöz'ün kurduğu Bavyera Havayolları, notere başvuruda bulundu ve hava operatörü sertifikası başvurusunu Federal Havacılık Otoritesi'ne sundu.

Karagöz, öncelikle Bavyera'nın başkenti Münih'ten Frankfurt'a başlatacağı uçuşlarla Avrupa'nın en büyük havayolu şirketlerinden Lufthansa ile rekabet etmeyi planlıyor. Öte yandan bu havayolu ile Klagenfurt ve Frankfurt arasındaki hava trafiğini iyileştirmekte amaçlanıyor.

Havayolu lisansını aldığı zaman 2023'ün sonundan itibaren Viyana, Amsterdam, Düsseldorf ve Milano gibi destinasyonlara Münih'ten hizmet vermeyi planlıyor.

Havayolunda devrim planlıyor!

Türk genci sadece yolcuları farklı noktalara ulaştırmak değil havayolunda devrim yapmak istiyor. Bavyera Havayolları'nda planlanan kripto para birimiyle uçuş satın alınabilmesi ve aynı zamanda  kripto para biriminin hisselerini toplaya bilinmesi. Karagöz, örneğin daha iyi bir seyahat sınıfı için para biriminde ek fonlar satın alabilmesini planlıyor.

Kaynak: www.arti49.com Foto: www.rtl.de