Sınırlarda kuyruklarda fazla beklememeniz için Macar-Sırp sınırında Röszke-Horgoš otobanı sınır kapısı yerine aşağıdaki sınır kapılarını öneriyoruz:

 

Adım Adım SılaYolu Ekibimiz sizler için alternatif sınır kapılarını inceledi.Macar mercileri ile yaptığımız görüşmelerde’ Yetkililer yazın turizm sezonunda Macaristan üzerinden geçiş yapan transit trafiğin sınır kapısı kontrolünün bekleme yapılmadan gerçekleşmesine her yıl büyük önem vermektedir.dediler.

Yetkililer ‘ Geçtiğimiz yıllarda edinilen tecrübeler temelinde denebilir ki, yolcuların büyük kısmı sınır geçişlerinde yalnızca ana ulaşım güzergâhları üzerindeki sınır kapılarını tercih etmektedir. Bunun sonucunda söz konusu sınır kapılarında kısa süre içinde geçiş kapasitesini aşan trafik oluşmaktadır. Bununla birlikte birkaç kilometre mesafedeki diğer sınır kapısı az kullanılmaktadır.

Macar mercilerin maksimum gayretlerine karşılık, sınır kapılarında saatlerce bekleme yaşanabileceği konusunda yolcuların dikkatini çekiyoruz. Böyle durumlarda yığılmanın azaltılması için Macar Polisi dönemsel olarak yolcuların bir kısmını bir başka sınır kapısına yönlendirmektedir.diyen Yetkililer’ şu tavsiyelerde de bulundular.

Yazın sıcak hava beklemeye tahammül etmeyi çok zorlaştırmaktadır, bunun için yolcuların mutlaka uygun miktarda içecek bulundurmalarını dikkatlerine sunuyoruz.

Sınır kapılarında yığılmaların önlenmesi için aşağıdaki alternatif güzergâhları öneriyoruz.

İŞTE SINIRLARDA KUYRUKLARDA FAZLA BEKLEMEMENİZ İÇİN ALTERNATİF SINIR KAPILARI.

Macar-Sırp sınırında Röszke-Horgoš otobanı sınır kapısı yerine aşağıdaki sınır kapılarını öneriyoruz:

1. Tompa – Kelebija karayolu sınır kapısı, 24 saat açık olup, giriş ve çıkış yönünde 4’er adet trafik şeridi ile hususi otomobiller için, Subotica’dan sonra uluslararası E-75 yoluna hızlı bağlantı sunmaktadır. Karayolu sınır kapısına, M5 otobanı – 54 nolu yol – Soltvadkert – 53 nolu yol – Kiskunhalas – Tompa güzergâhından erişilebilir.

2. Bácsalmás – Bajmok kara yolu sınır kapısı, 07.00 – 19.00 arasında açık olup, giriş ve çıkış yönünde 2’şer adet trafik şeridi ile Macar ve Sırp vatandaşlarının dışında AB serbest dolaşım hakkına sahip kişiler (AB ve Avrupa Ekonomik Alanı ülkeleri ve de İsviçre vatandaşları ve de bunların üçüncü ülkeden olan aile fertleri; bundan sonra: AB serbest dolaşım hakkına sahip kişiler) hususi otomobilleriyle kullanabilirler. Sınır kapısından Subotica yönüne, uluslararası E-75 yoluna hızlı bağlantı imkânı bulunmaktadır ki, E-75 uluslararası yoluna M5 otobanı – 54 nolu yol – Soltvadkert – 53 nolu yol – 55 nolu yol – Tataháza – Bácsamás güzergâhından erişilebilir.

3. Hercegszántó – Bački Breg karayolu sınır kapısı, 24 saat açık olup, giriş ve çıkış yönünde 2’şer şerit ile hususi otomobillere Sombor – Kula – Vrbas yönünde uluslararası E-75 yoluna bağlantı imkânı sunar. Karayolu sınır kapısına, M6 (E-73) otobanı – Bataszék – 55 nolu yol – Baja – 51 nolu yol – Hercegszántó güzergâhından erişilebilir.

Macar ve Sırp vatandaşlarının dışında AB serbest dolaşım hakkına sahip kişilerin kullanabildiği Ásotthalom – Bački Vinograd karayolu sınır kapısı, 07.00 ve 09.00 arasında açık olup, giriş ve çıkış yönünde 2’şer trafik şeridi ile hizmet vermektedir. Sınır kapısına, M5 otobanı Domaszék sapağı üzerinden 55 nolu yol boyunca Domaszék – Mórahalom güzergâhından erişilebilir.

Haber: SılaYolu.com

Kaynak: SılaYolu.com gösterilmeden yayınlanması yasaktır.