Macaristan Hükümeti tarafından alınan ülkeye girişlerdeki sıkı kontroller ve karantina uygulaması,başlattı. Macaristan konuyla ilgili açıklama yaptı: “Macaristan Hükümeti, Covid-19 salgını sebebiyle ülkeye girişe yönelik bazı kararlar açıklamıştır. Bu kararlar doğrultusunda Macaristan vatandaşlarının ve yabancıların ülkeye girişlerinde sıkı kontroller ve karantina uygulaması başlatılmıştır. Söz konusu kararlar, ülkeden transit geçiş yapan yolcular için geçerli değildir. Transit geçişlerde 24 saat içinde Macaristan sınırlarını terk edilmesi, belirlenmiş geçiş koridorlarının kullanılması, sadece zorunlu olması halinde belirli benzin istasyonları ve dinlenme tesislerinde durulması kararları alınmıştır.”

Büyükelçilik de açıklama yaptı

T.C. Budapeşte Büyükelçiliği alınan kararla ilgili yaptığı duyuruda transit geçişlerle ilgili şunlar belirtildi:  “Transit yolcu geçişlerine ilişkin mevcut uygulama geçerliliğini korumaktadır. Belli koşulları taşımak şartıyla, belirlenmiş olan sınır kapılarından transit geçiş için giriş yapılabilmektedir.

Transit geçişlerde ön izin almaya gerek bulunmamaktadır. Belirlenmiş koridorların kullanılması şart koşulmaktadır (http://www.police.hu/en/content/humanitarian-corridor). Giriş esnasında yolcular sağlık kontrolünden geçirilmekte ve bu kişilerde Covid-19 şüphesi tespit edilmemesi şartı aranmaktadır. Bununla birlikte, Covid-19 testi yaptırma zorunluluğu bulunmamaktadır. Yolcuların geçerli oturma izni veya Schengen vizesi bulunması ve nihai varış ülkesine girişte güçlük yaşanmayacağından emin olunması şartları aranmaktadır. Transit geçiş sırasında 24 saat içinde Macaristan sınırlarının terk edilmesi, sadece zorunlu olması halinde belirli benzin istasyonları ve dinlenme tesislerinde durulması gerekmektedir. Anılan kurallara uyulmadığı takdirde para cezası uygulanmaktadır.” deniliyor.

Macaristan Güzergahını Kullanacak yolcular aşağıdaki belirlenmiş sınır kapılarından geçebilmekteler. Belirlenen güzergahın dışına çıkan yolculardan 80 Euro Para cezası kesilmektedir.

Border crossing points to use for transiting: 

 Austria:

Hegyeshalom

Slovakia:

RajkaHont-ParassapusztaTornyosnémeti

Romania:

CsengersimaVállajNyírábrányÁrtándGyulaBattonyaCsanádpalotaNagylak

Serbia

RöszkeTompa

Croatia

UdvarLetenye

Haber: SilaYolu.com

Foto: SilaYolu.com