DOLAR 43,9917 0.06%
EURO 51,0670 -0.16%
ALTIN 7.288,941,20
BITCOIN 2988271-0.17341%
ETARENTACAR
ETA KAMPANYA
ETA Türkiyeyolyardimi
Duisburg Türk ve Alman kurumları iftarda buluştu
36 okunma

Duisburg Türk ve Alman kurumları iftarda buluştu

4 Mart 2026 05:35
Duisburg Türk ve Alman kurumları iftarda buluştu
0

BEĞENDİM

Duisburg DİTİB Merkez Camii, bu yıl 20. sini düzenlediği iftar programında, Türk ve Alman kurumları ile sivil toplum kuruluşlarını, iş insanlarını ve siyasetçileri iftar masasında buluşturdu.

Yoğun katılım

İftar programına TC Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, Duisburg büyükşehir belediye başkanı Sören Link, DİTİB genel başkanı Ramazan Ilıkkan, Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Ramazan Tupal, Duisburg (Berlin Parlamneto) milletvekilleri Mirze Edis (Die Linke), Mahmut Özdemir (SPD), Duisburg emniyet başkanı (Polizeipräsident) Alexander Dierselhuis, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş insanları ve yerel siyasetçiler katıldı.

Programın sunuculuğunu yapan Hülya Altun’un selamlama konuşmasının ardından davetlilere hitap eden Duisburg DİTİB Merkez Camii Başkanı Yusuf Aydın, misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, ”bu mübarek Ramazan ayında birlikte olmaktan dolayı camia olarak çok mutluyuz. Aynı masada Müslümanlar ve Hristiyanlar birlikteyiz. Bu şehirde kendinden emin ve ilerisi için toplumun geleceğinde birlikte sorumluluk alınmalı. Sizler olmadan yapılan faaliyetlerin bir anlamı olmaz. Bu faaliyeler sizlerle önemli oluyor” şeklinde konuştu.

whatsapp haber hattı 400x50

”Hepimizin Duisburg’u”

İftar programnına katılan Duisburg büyükşehir belediye başkanı Sören Link, Ramazan ayını tebrik ederek, ”davet için camiaya teşekkür ederim. Burada her zaman önemli anıları hatırlıyorum. Örnek olarak, Türkiye ve Suriye’de (6 Şubat 2023 Kaharamanmaraş depremi) meydana gelen depremde, mağdurlara yardım yapmak isteyen Türk ve Alman vatandaşları, yine Duisburg Merkez Camii’de buluştular. Burada toplanmak sadece yemek olarak değil, önemli meselelerde de şehrimizin buluşma yeri oldu. Bu şehir hepimizin ve birlikte geleceğe emin bir şekilde ilerlemeliyiz” şeklinde konuştu.

‘İslam karşıtlığı endişe veriyor’

Programa katılan TC Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, ”son derece güzel bir ortamda geçen bu organizede emeği verenlere ve davet eden herkese teşekkür ediyorum. Türkiye ve Almanya arasındaki ticari ve ekonomi alanındaki ilişkiler de, burada yetişen nesiller önemli bir köprü vazifesi görmektedir.Türkçe derslerine çocuklarınızı kaydettirin. İki dili de iyi şekilde bilmek önemli bir avantaj. Neredeyse 65. yılına yaklaşan Türklerin göç süresinde 4. ve hatta artık 5. nesiller burada yetişti. Bu durum burada yerleşik olduğunu gösteriyor. Son yıllarda Avrupa’nın birçok ülkesinde İslam karşıtlığı endişe verici boyutlara ulaştı. Saldırılar giderek artmakatdır. Maalesef failler de bir türlü yakalanamıyır. Bu durum acilen önlenmeli” şeklinde konuşan Başkonsolos İzbul, vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı hizmet vermek için (randevu ve internet üzerinden) çaba harcadıklarını kaydetti.

DİTİB Genel Başkanı Ramazan Ilıkkan da, böyle güzel ve anlamlı iftar programları ile her kesimi bünyesinde misafir eden Merkez Camii yöneticilerini taktir ettiğini belirterek, DİTİB’in Almanya genelindeki faaliyetleri hakkında bilgi vedi.

Duisburg milletvekilleri Mahmut Özdemir ve Mirze Edis, siyasi konularda kısaca bilgi vererek davet için teşekkür ettiler.

Duisburg Polis Teşkilat Başkanı Alexander Dierselhuis, birlikte iftar programında olmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek, Polis Teşkilatının sembolü olan hediyeyi, Başkan Yusuf Aydın’a taktim ederek teşekkürlerini iletti.

Birlikte açılan oruç ile birlikte, hazırlanan Duisburg DİTİB Merkez Camii’nin ziyaretçi resimleri sinevizyondan izlendi.

HABER / Ali Osman DOĞAN / DUISBURG

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.