Almanya’nın Saarbrücken Havalimanı’nda gerçekleştirilen gümrük denetiminde, Türkiye’den gelen iki yolcunun valizlerinden yaklaşık 60 kilogram meyve ve sebze çıktı.
17 Mayıs 2026 Pazar günü Fransa üzerinden Saarbrücken’e ulaşan 57 ve 61 yaşlarındaki iki erkek yolcu, rutin kontrol kapsamında gümrük ekipleri tarafından denetime alındı. Yapılan incelemede, yolculara ait beş parça bagajın büyük bölümünün çeşitli gıda ürünleriyle dolu olduğu belirlendi. Kontroller sonucunda toplam yaklaşık 60 kilogram meyve ve sebze tespit edildi.
Saarbrücken Ana Gümrük Müdürlüğü adına açıklama yapan basın sözcüsü Nicole Hübner, Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden getirilen bitkisel gıda ürünlerine yönelik sıkı kurallar bulunduğunu hatırlattı. Hübner, söz konusu uygulamaların, tarım ürünlerine zarar verebilecek hastalık ve zararlıların ülkeye girişini engellemek amacıyla yürürlükte olduğunu ifade etti.Gümrük yetkilileri tarafından el konulan meyve ve sebzelerin daha sonra imha edildiği bildirildi.
Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz Kaynak ve Foto: zoll.de
1
2025 Türkiye – Almanya Arası Gümrük Limitleri
81039 kez okundu
2
Sıla Yolunda Feci Kaza: Baba ve Oğlu Hayatını Kaybetti.
43035 kez okundu
3
Gurbetçi Vatandaş Sınır Kapısında Hayatını Kaybetti: “İnsan Hayatı Bu Kadar Ucuz Olamaz”.
29688 kez okundu
4
Türkiye’den gelen araçta 100 bin adet sigara yakalandı.
29622 kez okundu
5
Türkiye’ye Giden Araç İçerisinde Beyan Edilmeyen 60 Bin Avro Yakalandı
29488 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.