
Bugünden itibaren Macaristan ile Sırbistan arasındaki 9 sınır kapısı yeniden açıldı.
Sırbistan ve Macaristan bugün tüm Sınır kapılarını karşılıklı olarak yeniden açtılar. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto Belgrad basını tarafından aktarılan sözlerinde Sırbistan’ın Avrupa Birliği dışında Macaristan’a ulusal sınırını açan ilk ülke oldu.
Sırbistan’ın AB üyeliği bakanı Jadranka Joksimoviç, Horgos-Röszke sınır kapısında Szijjarto ile yaptığı toplantıda “ortaklık temelli işbirliği ve iyi komşuluk” a dikkat çekti.

Macaristan ile olan 9 sınır kapısı gece yarısından bu yana tekrar açıldı. Her sürücü durdurulmaksızın sadece rastgele Kontrol yapılmaktadır.

Bu, özellikle sınır bölgesindeki taşıtlar ve insanlar için Ticari anlamda da serbest dolaşımını kolaylaştıracaktır. Bununla birlikte, Macaristan’dan gelen göçmenlerin çalışma belgesi veya koronavirüs testi yoksa karantinaya almaları gerekmektedir.


Haber: Silayolu.com
1
2025 Türkiye – Almanya Arası Gümrük Limitleri
67501 kez okundu
2
Sıla Yolunda Feci Kaza: Baba ve Oğlu Hayatını Kaybetti.
38724 kez okundu
3
Türkiye’den gelen araçta 100 bin adet sigara yakalandı.
26281 kez okundu
4
Gurbetçi Vatandaş Sınır Kapısında Hayatını Kaybetti: “İnsan Hayatı Bu Kadar Ucuz Olamaz”.
26089 kez okundu
5
Türkiye’ye Giden Araç İçerisinde Beyan Edilmeyen 60 Bin Avro Yakalandı
25815 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.