Türkiye ile Yunanistan arasındaki kara sınır kapıları Yunanistan tarafında yapılan grev nedeniyle 24 saattir kapalı

Yunanistan’daki ekonomik krizi protesto etmek amacıyla Yunan gümrük görevlileri 9 Temmuz 2014 tarihi gece yarısı itibariyle gümrük kapılarından yolcu ve araç giriş çıkışına izin vermiyorlar. Edirne-İpsala’ya açılan Kipi sınır kapısı ile yine Edirne-Pazarkule’ye açılan kara sınır kapısı Kastanies sınır kapısında işlem yapmayan Yunan gümrük görevlileri bu gece sona erdirmeyi düşündükleri eylemi 12 saat daha uzatarak 10 Temmuz 2014 sabah 06:00’a kadar sürdüreceklerini belirttiler.

Yunan gümrük görevlilerinin ücretlerindeki düşüş ve çalışma performansına göre derecelendirme yapılmasına karşı oldukları için Atina’ya seslerini duyurmak ve durumu protesto etmek adına böyle bir eylemi yaptıkları biliniyor.

Türk tarafında ki yetkililer ise hafta içi yapılan eylemin çok ciddi sıkıntı yaratmayacağını ancak hafta sonu yapılması durumunda gurbetçi gelişi göz önünde bulundurulduğunda ciddi bir sorun yaratacağı ifade ediliyor.Komşuda tehlike çanları çalmaya devam ediyor.

İpsala ve Pazarkule sınır kapılarındaki gelişmeler SılaYolu.com tarafından yakinen takip edilmekte olup yeni gelişmelerin olduğu taktirde vatandaşlarımız www.sıilayolu.com ve SılaYolu.com app üzerinden anında bilgilendirileceklerdir.

Diğer yandan Kapıkule Sınır kapısında girişler normal seyrediyor ve herhangi bir sorun yaşanmıyor.Vatandaşlarımız Kapıkule’den

sorunsuz bir şekilde yurd’a giriş yapıyorlar.

SılaYolu.com / Haber