İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu’da meydana gelen sel felaketinde incelemelerde bulundu ve kurtarma çalışmalarına katıldı. Bakan Soylu, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı ve mahsur kalan vatandaşların tahliyesini takip etti.

Sel sularının tehdit oluşturması sebebi ile tahliye edilen 8 katlı bina çöktü. Boşaltılan bir başka 8 katlı binanın ise büyük bir bölümünde hasar meydana geldi.

AFAD, UMKE ve Jandarma ile belediye ekiplerince evlerinde mahsur kalan insanların tahliye çalışmaları sürüyor. Kurtarma helikopterleri havadan destek vermeye devam ediyor.

AFAD’ın yapmış olduğu açıklamaya göre, dün ile bugünkü aşırı yağışlar sebebi ile Bartın, Sinop, Kastamonu’da sel sebebi ile su baskınları oluştu.

Sinop’ta mahsur kalanlar için Genelkurmay Başkanlığı’ndan 1. Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 2 hava aracı ile 19 kişinin tahliyesi sağlandı. Bölgede yapılan çalışmalara ise 4 dozer, 5 kamyon, 3 greyder katıldı. İtfaiye ekiplerinin su boşaltma çalışmaları devam ediyor.

Sinop’ta tedavi olan 6 hasta, THK’na ait askeri helikopterler ile Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne nakledildi. Olay yerine 27 ambulans, 4 UMKE, il dışından 25 ambulans ve 1 Mobil Komuta Aracı iel 91 sağlık personeli görevlendirildi.

Ayancık ile Türkeli ve Boyabat ilçelerine bağlı olan 94 köyde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Bartın’da Bir Kişi Aranıyor!

Ulus Akörensöküler Köyü’nde kaybolan bir kişinin arama kurtarma çalışmaları, 38 personel ve 1 arama köpeği, 9 araç ve 1 bot ile 4 motopomp ile devam ediyor.

Karabük ile Bartın yolu Bahçecik mevkissinde oluşan yoğun yağış nedeni ile bir köprüde göçük meydana geldi ve 13 kişi yaralandı.