Kapıkule sınır kapısı izin sezonuna hazır.  Bu yıl rekor sayıda otomobilin geçmesi beklenen Kapıkule Sınır Kapısı’nda hazırlıklar tamamlandı.

Kapıkule, izinci akınına hazır hale geldi. Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’ndaki inşaatın bitmemesine karşın Kapıkule tüm hazırlıklarını tamamladı ve izincileri beklemeye başladı.

Kanalavrupa.tv de yayınlanan  Adım Adım SılaYolu canlı yayın programına katılan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Sayın Müslüm Yalçın ‘Yurtdışında yaşayan Türklerin geçişleri için Kapıkule Sınır Kapısı’nda gerekli hazırlıkların tamamlandığını bildirdi..

Canlı yayında sorularımızı yanıtlayan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın şu bilgileri verdi: “Yaz döneminde yaşanan yoğunluk nedeniyle gerekli önlemleri aldık.

Gümrüklerimizde bir aracın giriş ve çıkış işlemleri ortalama bir ile bir buçuk dakika arasında sürmekte. Araç sahipleri gerekli evrakları gişeye girmeden önce hazır tutarlarsa, bekleme süresi daha aza inecektir. Türkiye’ye girişlerde Pazar ve Pazartesi günleri,çıkışlarda ise Cuma ve Cumartesi günleri bekleme süreleri artabiliyor. Bu günlerin dışında giriş ve çıkışlar daha rahat yapılabilmekte.

Kapıkule’de tek hedef, Bulgaristan’daki inşaat nedeniyle gümrük işlemlerinin aksamaması vatandaşların saatlerce beklemek zorunda kalmaması.Bu yıl yine Büyük rekorlar bekliyoruz diyen ‘Yalçın ‘ Ancak bütün bu hazırlıklara rağmen Avrupalı Türklerin yazın okul tatillerinde aynı günde aynı anda yola çıkmalarından dolayı bir anda binlerce otomobil kapıkuleye yığılabiliyor. dedi.Almanya’da Türklerin en çok yaşadığı eyalet olan Kuzey Ren Vestfalya’nın tatile çıkacak olması nedeniyle bir anda binlerce otomobil Kapıkule’ye yığılabilir. 6-7 bin otomobil sınıra yığılırsa, hafta sonunda uzun kuyruklar oluşabilir. Bunun bilincinde olarak yola çıkılmasında fayda var.diye söyledi.

Yola çıkmadan önce kameralara bakmayı ihmal etmeyin SılaYolu Türk Otomobil Kulübü Derneği , Yöneticilerine önemli açıklamalarda bulunan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, gümrük kapılarındaki kameralı sistem hakkında bilgi verdi. Avrupalı Türkleri yola çıkmadan önce uyaran Yalçın,  gümrük kapılarında canlı kamera görüntülerinin mutlaka izlenmesini istedi. Tüm gümrük kapılarının 24 saat canlı olarak izlenebilen sistem sayesinde  araç yoğunluğu önceden tespit edilerek daha uygun gümrük kapıları tercih edilebilir.Müslüm yalçın ‘ Avrupalı Türkler, kurumun İnternet sitesinden (www.trakya.gtb.gov.tr) canlı kamera görüntülerini, Sınır kapılarında ki yoğunluğu izleyerek yola çıkabilirler.dedi.

Haber:SilaYolu.com