Almanya Dışişleri Bakanlığı Türkiye’yi seyahat uyarısı bulunan ülkeler listesine aldığından beri hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylemiştik çünkü bu yaşanılacakları yaşanılabilecekleri hep ön görmüştük hepside birer birer çıktı

 

SilaYolu.com olarak ‘ Amacımız , asla korku tellallığı yapmak değil , amacımız olabileceklere dikkat çekmektir, Amacımız her zaman Objektif bir yayıncılık anlayışla vatandaşlarımızı en doğru şekilde bilgilendirmek olmuştur ve olacaktır.

Bakın bu uygulamanın başladığından bu yana hep söylüyorum ve bu bilinen bir şey, Türkiye’nin kabul ettiği bu uygulamayı Almanya’nın kritik ülke olarak sınıflandırdığı hiç bir ülke yerine getirmiyor. Yani Almanya’ya ellerinde PCR testi olmadan giriyorlar. Yani bu ülkelerin vatandaşları bir test sunmuyor, Almanlar test getirmiyor

Bu Test sadece bizde uygulanıyor Almanya Türklerine uygulanıyor. Bu PCR Test uygulamasına da baştan beri tepkilerimizi koymuş uygulamanın yanlış olduğunu vurgulamış , bunun bir an önce kaldırılmasını veya en azından vatandaşın hastane önlerinde ve kapıkulede mağdur olmamasını enazından test sonuclarının maksimum düzeye indirilmesini, vatandaşın test sonuçlarına 1-3 saat arasında ulaşılmasının sağlanması konusunda çalışmaların yapılmasını talep ettik.

Test sonucları 12-24 saat arasında gelmiyor vatandaş geç kalıyor işine yetişmesi gereken yetişemiyor

Okula gidecek cocuklar okulundan olma durumu ortaya çıkabilirdi

Bakın sizde çok iyi bilirsiniz Alman okul mevzuatı çok hassas ve alman genclik dairesi de bu konularda çok hassas , bu aile geri döndüğünde dolayısıyla ortaya çıkabilecek bir olumsuzlukta aile sorumlu tutulabilir dedik ve bir an önce bu uygulamadan vazgeçilmesi yada yumuşatılması bekleme sürelerinin en aza indirilmesini istedik. Ve

Artık Kapıkulede bekleme sona erdi

Bildiğiniz gibi Avrupa’lı Türkler’in yaşadıkları ülkelere dönüşleri devam ediyor.
Almanya’nın Türkler’den PCR testi talep etmesi nedeniyle de dönüşlerde zaman zaman Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki çıkışlarda yoğunluğa bağlı test noktasında da kuyruklar oluşuyor,uzun bekleme sürelerine neden olabiliyordu. Yapılan PCR Test sonuçları 12-24 saat arasında çıkıyor, Vatandaş Test sonuçlarını eline almadan ülkeden çıkış yapamıyordu.

PCR testini memleketlerinde ya da tatil yaptıkları yörelerdeki hastanelerde yaptıran gurbetçiler de hastane önlerinde beklemekten bunalan lar arasında karkaşalık lara neden oluyordu.

Kapıkule sınır kapısında da PCR Testi sırasında zaman zaman oluşan yoğunluklarda sıra beklerken vatandaş arasında tartışmalara neden oluyordu.

Yıllardır Avrupa’lı Türkler’in sesi olan ‘SılaYolu.com duruma el koydu. 1 haftadır Bakanlık yetkililerine çağrıda bulunarak ‘ Vatandaşı mağdur etmeyin ‘ PCR sonuclarının bekleme sürelerini 1-3 saate indirin. PCR Test sonucunu beklemek istemeyenleri ülkeden çıkmasına izin verin ‘ Aksi taktirde ‘Bir çok aile işbaşı yapamayacaklar, Çocuklar okullarından olacaklar, Almanya’da ki Okul sistemi hassas, Aileler Coçukların okula geç gelmesinden sorumlu tutulabilir ,ortaya hiç istenmeyen durumlar çıkabilir dedik, Bir an önce gereken önlemler alınsın, daha fazla mağduriyetlere neden olunmasın dedik. Avrupalı Türkler’in sesi olduk.

Yaptığımız çağrılar yerine ulaştı. Bu sabahtan itibaren vatandaşlar Kapıkule sınırında beklemek zorunda kalmayacaklar.

Kapıkule sınır kapısında PCR Testi yaptıran yolcular Test sonuçlarına 1-3 saat arasında ulaşabilecekler ‘ İsteyen yolcular sonucları beklemeden yola devam edebilecekler , yolcular sonuçlara e nabız üzerinden ulaşabilecekler. Ancak yola devam etmeden önce

Artık ‘Vatandaş Kapıkulede Kuyruklarda beklemeyecek.

Bugünden itibaren ‘ Yaşadıkları ülkeye dönüşe geçen vatandaşlar ‘Bulunduğu il ve ilçede Testini yaptırarak Sınır kapılarında beklemeden ülkeyi terkedebilecekler.

Kapıkulede bekleme sona erdi

Almanya’da ikamet eden ‘Türkler artık test sonuçlarını fazla beklemeden ülkeden çıkış yapabilecekler’ Kapıkulede bu sabahtan itibaren PCR uygulaması değişti’ Test sonucları 3 saat içinde çıkacak. Vatandaş sınırda fazla beklemek zorunda kalmayacak. 3 saat bekleyenler Kapıkule’deki test noktasından Test sonucunu alarak yola devam edebilecekler.

Beklemek istemeyenler e nabız üzerinden yolda Test sonuçlarına ulaşabilecekler. Ancak çıkış yapmadan önce test yaptırdıklarını gösteren Numune Kabul belgesi ni mutlaka almaları gerekiyor , bu belge olmadan çıkış yapmak mümkün değil.

Herhangi bir ilde test yaptıran ve elinde Numune Kabul belgesi olanlar test sonuçlarını beklemeksizin, Kapıkuledeki PCR test merkezine giderek barkodunu ve Kimlik bilgilerini gösterdiğinde, e-nabız sistemi üzerinden kontrol yapılmakta, sonuç beklediğine dair kendisine belge verilip çıkışına müsaade edilecektir.

Almanya ve Avusturya başta olmak üzere izinlerini tamamlayıp yurt dışına çıkacaklardan PCR testi istendiğini buradan bir kez daha anımsatmakta fayda var. Diğer Avrupa ülkelerine gidecekler test yaptırmadan ülkeden çıkış yapabilmekteler.

Kapıkule’Sınır kapısında fazla beklememek için ‘Vatandaşlardan ricamız mümkünse bulundukları yerlerde testlerini yaptırmalarıdır.

Korona sürecinde gurbetçilerimizin yoğun olarak çıkış yaptığı dönemlerde PCR Testi sayılarındaki artış bekleme sürelerine yansımakta, bu nedenle vatandaşlarımızın mağdur olmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızdan ricamız, bulundukları yerlerde testi yaptırsınlar ve sonuçları aldıktan sonra yola çıksınlar. Biz gurbetçilerimize 7/ 24 saat hizmet vermeye ve yardımcı olmaya devam edeceğiz.’

Haber: Sezai Koç
Silayolu.com